x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Geoană, după explozia minei: România e în siguranță, chiar dacă Marea Neagră e tensionată

Geoană, după explozia minei: România e în siguranță, chiar dacă Marea Neagră e tensionată

de Redacția Jurnalul    |    16 Aug 2023   •   19:45
Geoană, după explozia minei: România e în siguranță, chiar dacă Marea Neagră e tensionată
Sursa foto: Hepta

Marea Neagră este un loc tensionat, însă România este în siguranță, este afirmația făcută de secretarul general adjunct NATO, după explozia care a avut loc, luni, în Costinești.

„Marea Neagră este un loc tensionat ceea ce putem spune har Domnului că suntem în NATO noi ca țară și noi și bulgarii și turcii și sunt convins că și la nivel național și la nivel multinațional vom lua măsurile pentru a putea lăsa nestânjenit Comerțul pe Marea Neagră, este foarte important, iar acest tip de incidente sunt convins că vor fi tratate de autoritățile române în condiții profesioniste și fără dificultăți. Deci aș spune ca lumea să stea liniștită, România e o țară sigură și Marea Neagră, cel puțin în zona limitrofă NATO e o zonă liberă”, a spus, potrivit euronews.ro, Mircea Geoană.

O explozie a avut loc luni în zona digului din fața Hotelului Forum din Costinești. Este posibil să fi explodat o mină marină.

„În această dimineață (luni - n.r.), în jurul orei 9.00, am fost solicitați prin apel la 112 să intervinim în stațiunea Costinești acolo unde a avut loc o explozie pe dig. La fața locului au fost alocate rapid mai multe resurse din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al Județului Constanța, de la stația Tuzla o autospecială de stingere, un echipaj de prim-ajutor și de asemenea, ambarcațiunea RIB, iar în aceste momente vor pleca și colegii cu echipajul CBRN. Ajunși la fața locului, colegii au perimetrat zona și au constatat faptul că este vorba de o explozie în dig. Din fericire, nu s-au înregistrat victime”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Ana Maria Stoica.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: mircea geoana explozie mina