x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Geoană: Îi voi cere oficial lui Boc retragerea angajării

Geoană: Îi voi cere oficial lui Boc retragerea angajării

12 Noi 2010   •   00:00

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat că decizia Curţii Constituţionale referitoare la angajarea răspunderii de către Guvern pe Legea Educaţiei este extrem de clară şi susţine faptul că demersul Executivului este neconstituţional.

Prin urmare, din punct de vedere juridic, angajarea răspunderii trebuie retrasă. Mircea Geoană a anunţat că îi va trimite o scrisoare premierului Emil Boc în care îi va solicita, în mod oficial, retragerea angajării răspunderii pe această lege.

"Curtea Constituţională spune extrem de clar că angajarea răspunderii este neconstituţională, iar motivarea este extrem, extrem de clară. (...) Din punct de vedere juridic, o procedură declarată neconstituţională aduce după sine retragerea acesteia", a declarat Mircea Geoană, după publicarea motivării Curţii în acest caz.

"Dacă primul-ministru nu va retrage procedura de angajare a răspunderii, voi cere preşedintelui Camerei Deputaţilor să convocăm plenul Birourilor Permanente reunite, unde vom discuta şi tranşa acest subiect", a mai precizat preşedintele Senatului.

×
Subiecte în articol: observator