x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Geoană: NATO continuă să monitorizeze situația din Rusia

Geoană: NATO continuă să monitorizeze situația din Rusia

de Redacția Jurnalul    |    27 Iun 2023   •   18:45
Geoană: NATO continuă să monitorizeze situația din Rusia
Sursa foto: Hepta

NATO continuă să monitorizeze situația din Rusia, pe fondul evenimentelor care au avut loc în ultimele zile, transmite secretarul general adjunct al Alianței, Mircea Geoană.

„NATO continuă să monitorizeze situația din Rusia, pe fondul evenimentelor care au avut loc în ultimele zile. Aceste evenimente reprezintă o situație internă a Federației Ruse, care însă reconfirmă că președintele Putin, prin anexarea peninsulei Crimeea și a războiul ilegal împotriva Ucrainei, a comis o greșeală strategică extrem de gravă”, scrie pe Facebook Mircea Geoană.

El afirmă că, pe măsură ce Rusia continuă războiul, sprijinul NATO pentru Ucraina devine tot mai important, mai ales pe fondul contraofensivei lansate de armata ucraineană.

„Cu cât este eliberat mai mult teritoriu, cu atât mai puternică va fi poziția poporului ucrainean la masa negocierilor, pentru a obține o pace dreaptă și durabilă. În același timp, NATO continuă să fie extrem de vigilentă cu privire la orice amenințare și risc care pot pune în pericol teritoriul și populația aliată. Angajamentul nostru de a apăra fiecare centimetru al Alianței este de neclintit”, încheie Geoană.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: geoană NATO Rusia