x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator George Maior: SRI a făcut 190 de rapoarte despre Oltchim. Toate guvernele au cunoscut situaţia combinatului

George Maior: SRI a făcut 190 de rapoarte despre Oltchim. Toate guvernele au cunoscut situaţia combinatului

28 Sep 2012   •   09:38
George Maior: SRI a făcut 190 de rapoarte despre Oltchim. Toate guvernele au cunoscut situaţia combinatului

Directorul SRI, George Maior, a declarat, astazi, ca institutia pe care o conduce a transmis aproximativ 190 de rapoarte pe tema Oltchim, in decursul mai multor ani, catre factorii decidenti. Potrivit lui Maior, toate guvernele au cunoscut foarte bine situatia combinatului.

"S-au transmis rapoarte in privinta Oltchim de foarte multa vreme de catre SRI, aproximativ 190 de rapoarte in decursul anilor, astfel incat situatia de acolo a fost foarte bine cunoscuta, spun eu, de toate guvernele", a spus Maior, potrivit Agerpres.

Directorul SRI a precizat ca este vorba despre rapoarte secrete si ca nu va discuta despre acest lucru, dar a subliniat ca "situatia de la Oltchim a fost dintotdeauna cunoscuta".

"Este dificil sa faci public un raport fara sa desecretizezi un raport, lucru care se desfasoara in anumite conditii si nu cred ca este cazul de acest lucru. Misiunea unui serviciu secret este de a transmite informatii secrete, nu de a transmite informatii publice", a mai spus Maior.

Dan Diaconescu a castigat licitatia pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim, dupa ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare pret, pentru titlurile detinute de stat.

Contractul nu a fost insa semnat luni, din cauza lipsei unor anexe, iar premierul Victor Ponta Ponta a anuntat ca privatizarea Oltchim va fi reluata anul viitor, dupa ce se va constata ca Diaconescu nu a avut nici bani, nici intentia de a deveni actionar majoritar.

×