x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gerul a închis 180 de şcoli. Vezi zonele afectate

Gerul a închis 180 de şcoli. Vezi zonele afectate

02 Feb 2012   •   13:33

Cursurile au fost suspendate astazi in 180 de unitati de invatamant din 16 judete, in sase judete fiind inregistrate probleme mai mari, printre care Alba, Botosani si Constanta, a anuntat Ministerul Educatiei.

Potrivit raportarilor transmise de inspectoratele scolare judetene, in 20 de judete activitatea unitatilor de invatamant nu a fost afectata de temperaturile scazute.

"16 inspectorate scolare judetene au anuntat suspendarea cursurilor in aproximativ 10 unitati de invatamant, in vreme ce alte 6 judete inregistreaza probleme mai mari. Dintre acestea, amintim judetele Alba (47 de unitati de invatamant), Botosani (28 de unitati de invatamant) si Constanta (26 de unitati de invatamant)", a precizat MECTS.

La inceputul acestei saptamani, meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de ger, valabila pana vineri, 3 februarie, pentru Moldova, Muntenia, Oltenia, Transilvania, Maramures si Dobrogea, unde temperaturile minime vor fi, in general, intre -27 si -17 grade.

Totodata, meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru acelasi interval, valabila pentru Crisana si Banat, unde noaptea temperatura va cobori sub -10 grade.

Joi a fost emis un nou cod galben, valabil de vineri dimineata pana duminica seara, meteorologii avertizand ca aria ninsorilor va cuprinde treptat toate regiunile, incepand din sud-vest, local stratul de zapada va depasi 20 de centimetri, iar vantul va avea la rafale viteze de peste 60 de km/h.

In Oltenia, Muntenia si in sudul Banatului ninsori si intensificari ale vantului vor fi inca din cursul zilei de joi, au precizat meteorologii.

×