x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gerul a mai făcut două victime. Până acum opt persoane şi-au pierdut viaţa din cauza temperaturilor scăzute

Gerul a mai făcut două victime. Până acum opt persoane şi-au pierdut viaţa din cauza temperaturilor scăzute

31 Ian 2012   •   10:26

Inca doua persoane au murit din cauza frigului in ultimele 24 de ore, informeaza Ministerul Sanatatii. Astfel, numarul deceselor din cauza hitopermiei severe inregistrate de la avertizarea Cod galben de ger emisa de meteorologi si pana in prezent se ridica la opt.

Specialistii Ministerului Sanatatii reamintesc populatiei ca in aceasta perioada cu temperaturi extrem de scazute sa asculte sfatul medicilor, sa evite deplasarile in spatii deschise si expunerea la frig, sa respecte regulile de igiena pentru evitarea imbolnavirilor si sa consume alimente bogate in proteine, fructe si legume.

Cei care sunt obligati sa stea mult in ger trebuie sa se imbrace bine si sa aiba manusi, caciula si fular pentru a proteja zonele sensibile ale corpului. De asemenea, persoanele varstnice, in special cele cu afectiuni cardiace si respiratorii, trebuie sa evite deplasarile si locurile aglomerate

De asemenea, este recomandat sa se evite consumul bauturilor alcoolice. In aceasta perioada trebuie sa se acorde o atentie speciala copiilor. Ei nu vor fi lasati sa astepte in interiorul autovehiculelor parcate si nu vor fi trasportati pe distante lungi daca masina nu are sistemul de incalzire corespunzator.

Medicii atrag atentia si asupra incalzirii locuintelor si recomanda evitarea improvizatiilor care pot duce la intoxicatii cu monoxid de carbon.

×