x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gest extrem în fața Catedralei Neamului. Un preot s-a autoincendiat

Gest extrem în fața Catedralei Neamului. Un preot s-a autoincendiat

25 Noi 2018   •   11:09
Gest extrem în fața Catedralei Neamului. Un preot s-a autoincendiat

Un preot din Constanța, nemulțumit de conducerea Arhiepiscopiei Tomisului pentru că a fost oprit de la oficierea slujbelor, a comis un gest extrem în fața Catedralei Mântuirii Neamului. Bărbatul și-a dat foc hainelor, însă flăcările au fost stinse de cei din apropiere, iar omul nu a suferit răni grave. Potrivit purtătorului de cuvânt al Patriarhiei ar fi vorba de un fost preot. 

ISU Bucureşti-Ilfov precizează, referitor la informaţia privind un preot care s-a autoincendiat la manifestarea ocazionată de sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului, că a existat un bărbat care şi-a incendiat haina, însă evenimentul s-a petrecut la un hotel din apropierea catedralei, nefiind nevoie de transportarea acestuia la spital.
"Referitor la persoana autoincendiată, se pare că a existat o solicitare, a fost vorba despre un bărbat care şi-a scos geaca şi a incendiat. Însă evenimentul s-a petrecut în zona unui hotel din apropiere, nu în incinta catedralei. Persoana în cauză a fost condusă la secţia de poliţie, unde s-a deplasat şi un echipaj SMURD pentru a-i acorda îngrijiri medicale. Persoana a refuzat transportul la spital", precizează reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov.
Potrivit relatărilor presei centrale, un preot din judeţul Constanţa, care a fost depus din funcţie de către forurile Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei, în urma unui accident de circulaţie în care acesta a fost implicat în anul 2015, a anunţat, sâmbătă, pe reţelele de socializare că se va autoincendia la manistarea de sfinţire a Catedralei Neamului, ca semn de nemulţumire că nu a fost primit într-o audienţă solicitată Patriarhului Daniel.

Sursa: Agerpres 

×
Subiecte în articol: preot autoincendiere incident