x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gheorghe Isvoranu: Eliminarea alocaţiilor pentru copii este neconstituţională

Gheorghe Isvoranu: Eliminarea alocaţiilor pentru copii este neconstituţională

19 Feb 2010   •   00:00

Sindicatele din învăţământ, alături de organizaţiile de părinţi, vor ataca la Direcţia de discriminare şi la Curtea Constituţională orice act normativ care are în vedere diferenţierea alocaţiilor pentru copii, a declarat preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) Spiru Haret, Gheorghe Isvoranu.



În opinia sindicaliştilor, acordarea alocaţiilor pentru copii în funcţie de mărimea salariului părinţilor este un act constituţional discriminatoriu şi o lovitură asupra viitorului şcolii.

'Şi aşa situaţia demografică este proastă eliminarea acestui ajutor va duce şi mai mult la creşterea abandonului şcolar. Din datele pe care le deţinem marea majoritate a salariaţilor din România au o situaţie financiară foarte proastă. Dacă se elimină şi alocaţia atunci sigur va creşte abandonul şcolar', precizează Gheorghe Isvoranu, citat de Agerpres.

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale a anunţat că pregăteşte un proiect de lege privind modificarea prevederilor de acordare a alocaţiilor pentru copii.

Reprezentanţii Sindicatelor Libere din Învăţământ FSLI nu pot înţelege această măsură în condiţiile în care în programul educaţional elaborat de comisia prezidenţială sunt prevăzute sume de bani pe cap de elev pe toată perioada şcolii. 'Elevul trebuie să fie prioritar şi nu înţelegem de unde această decizie. Copilul are drepturile lui, ele sunt prevăzute în Constituţie şi nimeni nu are voie să i le ia. Bani au părinţii, nu copiii. Nu este obligatoriu dacă un părinte are bani să aibă şi copilul lui. Sunt numeroase cazurile când din această alocaţie se întreţine o întreagă familie', a precizat Liviu Pop, secretar general al FSLI.

×
Subiecte în articol: observator