x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ghetou egiptean: 153 de arabi fac foamea la “23 August” (video)

Ghetou egiptean: 153 de arabi fac foamea la “23 August” (video)

de Vlad Teodorescu    |    08 Sep 2008   •   00:00

Peste o sută de cetăţeni egipteni, aduşi în România pentru a munci, şi-au văzut spulberat visul de a cîştiga un ban pe şantierele Bucureştiului.

Peste o sută de cetăţeni egipteni, aduşi în România pentru a munci, şi-au văzut spulberat visul de a cîştiga un ban pe şantierele Bucureştiului. Conflictul latent, instalat între muncitorii egipteni şi conaţionalul lor, patronul firmei care i-a adus în urmă cu trei luni, a degenerat sîmbătă seară într-un incident violent în care au fost implicaţi muncitorii egipteni şi o echipă de reporteri de la o televiziune centrală, pe de-o parte, şi patronul arab, pe altă parte.

Supăraţi pe condiţiile de trai asigurate la margine de Bucureşti, într-o hală dezafectată a uzinei Faur, celebra “23 August”, muncitorii au apelat la mass-media, ca la o ultimă posibilitate de a li se face dreptate.

Aproape toate cele 153 de persoane aflate în această situaţie precară afirmă că nici banii nu i-au primit la timp, că din ce li s-a dat li s-au oprit tot felul de sume şi că salariile promise la plecarea din Egipt – între 700 şi 1.200 de dolari pe lună – au rămas doar vorbe. Pe altă parte, patronul arab dă vina pe muncitori, spunînd că aceştia refuză să lucreze şi că de aceea nu-i poate plăti. Conflictul a fost aplanat tîrziu în noapte, la Secţia 23 de Poliţie, dar părţile implicate au  declarat că se vor adresa justiţiei.

×
Subiecte în articol: observator