x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ghişe se caută des, dar nu ştie dacă la psiholog sau la psihiatru

Ghişe se caută des, dar nu ştie dacă la psiholog sau la psihiatru

de Andreea Căprescu    |    29 Sep 2010   •   00:00

Senatorul liberal Ioan Ghişe a declarat pentru Jurnalul Naţional că prin iniţierea acestui proiect de lege nu a dorit decât să dea o mână de ajutor Asociaţiei Jurnaliştilor, Generaţia 90. "Proiectul este al Asociaţiei Jurnaliştilor Generaţia 90. Acesta a mai fost in dezbatere publică în anul 2000, a fost iniţiat de 79 de senatori şi după e a venit guvernul PSD, a fost retras de iniţiatori pentru că majoritatea parlamentară nu mai vroia să-l susţină. El a fost îmbunătăţit pe baza sugestiilor de la asociaţiile de jurnalişti, de la Ministerul Justiţie. Asociaţia Jurnaliştilor mi l-a dat să-l vad şi, daca îl agreez, să fie depus şi am fost de acord", a spus Ghişe.


"Declaraţia lui Voicu nu s-a făcut în urma unei decizii a partidului"
"Am precizat că am depus în nume personal proiectul. Partidul încă nu a citit proiectul, iar declaraţia purtătorului de cuvânt, Mihai Voicu, de ieri, nu s-a făcut în urma unei decizii a partidului. El a spus că partidul nu-l susţine, dar partidul nu a citit proiectul! Proiectul a fost semnat în anul 2000, de 19 senatori liberali din cei 79 de iniţiatori. Acest proiect care a mai fost depus. M-au rugat cei de la Asociaţia Jurnaliştilor să îl pun în dezbatere la Parlament, asta am şi făcut. Ce este atât de grav? Poate fi aprobat, poate fi modificat sau poate fi respins", e de părere liberalul.


Ghişe nu face diferenţa între psihologic şi psihiatric
Vis-a-vis de demersul său, pe care îl consideră prioritar pentru România, Ioan Ghişe mărturiseşte că se supune mult mai des controalelor psihologice decât jurnaliştii, însă nu a putut menţiona când s-a întâmplat asta ultima oară. "Eu fac mai des controalele astea decât unii jurnalişti care n-au făcut niciodată, pentru că, de meserie, sunt profesor. După cum ştiţi, magistraţii, profesorii, poliţiştii şi şoferii, când îşi iau carnetul, fac controale. Unii dintre jurnaliştii care dau etichete politice nu şi-au făcut niciodată un control psihiatric. Nu va cer dumneavoastră nimic. Propunerea vine din partea Asociaţiei Jurnaliştilor. Nu vă supăraţi, un jurnalist... din pixul său sau ştirea pe care o produce creează un impact social deosebit, trebuie să existe o responsabilitate. Corect, la fel şi senatorii sau deputaţii...Se poate crea prin lege un criteriu prin care înainte de candida să li se facă un control psihiatric, dar asta e altă treabă. Scuzaţi-mă, psihologic, aveţi dreptate!", a menţionat Ghişe.

Declaratii Ghişe (Audio)




×