x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gigi Becali află miercuri dacă va fi eliberat. Ce a declarat omul de afaceri în faţa instanţei

Gigi Becali află miercuri dacă va fi eliberat. Ce a declarat omul de afaceri în faţa instanţei

17 Iun 2013   •   08:53
Gigi Becali află miercuri dacă va fi eliberat. Ce a declarat omul de afaceri în faţa instanţei
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images
UPDATE 14:10 - Judecătorii au decis, luni, să amâne verdictul privind cererea de eliberare provizorie a lui Gigi Becali. Verditcul urmează să fie dat miercuri, în aceeaşi zi în care se judecă şi cererea lui Gigi Becali privind contopirea celoir două pedepse de trei ani de închisoare cu executare, primite în dosarul Valiza şi, respectiv, în dosarul transferurilor ternurilor MApN.

UPDATE 11:39
-  Gigi Becali a declarat, la Tribunalul Bucureşti, unde se judecă cererea lui de întrerupere a executării pedepsei, că familia sa nu are probleme, are bani să se întreţină, iar el nu doreşte să fie "ipocrit", motivul problemelor familiale invocat în solicitare fiind inexistent.

Gigi Becali a fost adus în faţa instanţei în jurul orei 10.00, de la Penitenciarul Jilava la Tribunalul Bucureşti, fiind primit cu aplauze de cei prezenţi.

La începutul şedinţei de judecată, avocaţii lui Gigi Becali au depus la instanţă mai multe înscrisuri referitoare la situaţia firmelor omului de afaceri, precum şi la situaţia familială a acestuia.

Procurorul prezent la şedinţă a spus că nu este împotriva documentelor depuse, dar a cerut ca avocaţii lui Gigi Becali să precizeze temeiul în baza căruia este făcută acţiunea de întrerupere a executării pedepsei.

Becali a cerut să fie eliminat motivul problemelor familiale dintre temeiurile juridice în baza cărora a fost fundamentată acţiunea.

Judecătorul a suspendat judecarea cauzei până la ora 12.00, pentru ca reprezentantul Parchetului să poată studia documentele depuse de avocaţii omului de afaceri.
......................................................................................


Tribunalul Bucureşti judecă astăzi cererea lui George Becali de întrerupere a executării pedepsei pentru o perioadă de trei luni. Omul de afaceri, condamnat la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, a fost transferat, săptămâna trecută, de la Penitenciarul Rahova la Jilava.

Gigi Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova din 20 mai, după ce a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale (MApN). Alături de acesta au fost condamnaţi la câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină.

În 4 iunie, Gigi Becali a fost condamnat tot la trei ani de închisoare cu executare în dosarul "Valiza", pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, decizia dispusă de Completul de cinci judecători al instanţei supreme fiind definitivă.


×