x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Becali cere să iasă din închisoare cinci zile. Ce motiv invocă finanţatorul Stelei

Becali cere să iasă din închisoare cinci zile. Ce motiv invocă finanţatorul Stelei

09 Oct 2013   •   14:27
Becali cere să iasă din închisoare cinci zile. Ce motiv invocă finanţatorul Stelei
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Gigi Becali a cerut, astăzi, magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 4 să îi admită contestaţia împotriva sancţiunii prin care i-a fost interzis să muncească timp de o lună, astfel încât să poată ieşi din penitenciar să îşi viziteze familia.

Finantatorul Stelei a contestat o decizie a judecătorului delegat prin care i se interzice să muncească o lună, după ce a folosit cartela telefonică a unui alt deţinut din Penitenciarul Jilava.

Abaterea disciplinară îl împiedică pe Becali să ceară să iasă câteva zile din închisoare, pentru a-şi vedea familia.

"Am cinci luni şi jumătate de puşcărie. Eu vreau să merg să îmi văd familia. Eu, dacă nu aveam incidentul acesta, având purtare bună, puteam să iau regim deschis. O simplă decizie a dumneavoastră înseamnă cinci zile de libertate. Vreau să mă duc acasă să îmi văd soţia şi fetele. (…) La noi, la machedoni, doar bărbaţii merg la penitenciar, la vizite. Nu mi-am văzut soţia şi fetele de cinci luni. Nu mai ştiu cum arată", a cerut Gigi Becali, în faţa instanţei, potrivit Mediafax. â

Prezent în faţa judecătorilor, deţinutul de la care Becali a cerut cartela a declarat că i-a dat-o acestuia de bunăvoie. "Precizez ca nu mi-a cerut cardul ca să vorbească singur la telefon şi convorbirea a avut loc în prezenţa mea. Nu i-am cerut niciun favor lui Gigi Becali şi vreau să menţionez că într-o duminică, venind de la biserică, Gigi l-a întrebat pe director dacă poate folosi şi cardurile altor persoane private de libertate, întrucât nu-i ajungeau minutele lui. Atunci, i s-a dat acceptul", a spus deţinutul de la care Becali a împrumutat cartela telefonică.

Avocatul lui Becali a declarat că acesta a fost sancţionat pe nedrept, întrucât folosirea cartelei de telefon a unui alt deţinut nu era interzisă în cadrul regulamentului de ordine interioară. Mai mult, susţine avocatul Bogdan Vlad, deţinuţilor le-a fost comunicată în mod explicit schimbarea regulamentului la 8 august, adică ulterior abaterii disciplinare a lui Becali.

"Regulamentul anterior nu a fost suficient de clar. Peste asta, trebuie să luăm în considerare şi împrejurarea că i s-a permis în mod expres să facă acest lucru. Pe de altă parte, George Becali are câteva zeci de convorbiri în afara acestei convorbiri. Pot să pun eu pe seama lipsei de vigilenţă faptul că nu s-a intervenit şi nu s-a luat nicio măsură anterior? Asta înseamnă că se ştia şi s-a considerat că nu constituie abatere. Potrivit noului regulament, acest lucru constituie abatere", a spus apărătorul lui Becali.

De celalaltă parte, procurorul prezent la instanţă a solicitat respingerea plângerii formulate de Becali. "La data de 1 august, în urma discuţiei telefonice, au avut loc două abateri disciplinare, respectiv folosirea unui aparat în penitenciar care nu-i aparţinea deţinutului şi comunicarea cu exteriorul", a spus procurorul.

Instanţa urmează să ia o decizie cu privire la contestaţia depusă de Gigi Becali.


×