x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gigi Becali, chemat la Parchet pentru fals în declaraţii

Gigi Becali, chemat la Parchet pentru fals în declaraţii

de Violeta Fotache    |    18 Mar 2010   •   00:00

Europarlamentarul Gigi Becali a fost audiat joi de procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din Parchetul instanţei supreme pentru fals în declaraţii, după cum ne-a informat purtătorul de cuvânt al instituţiei, procuror Ramona Bulcu.



Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul încă de anul trecut în cazul Gigi Becali, pentru fals în declaraţii privind declaraţia de avere. Inspectorii de integritate se sesizaseră din oficiu cu privire la faptul că omul de afaceri, finanţator al Clubului de Fotbal Steaua, nu ar fi respectat dispoziţiile legale privind completarea şi depunerea declaraţiilor de avere şi de interese.

Concret, Gigi Becali nu a menţionat în declaraţia de avere datată 8 aprilie 2009 înstrăinarea către McDonald's România a unui teren intravilan, situat în localitatea Pipera. Totodată, procentele acţiunilor deţinute de Gigi Becali şi menţionate în acea declaraţie de avere nu corespund realităţii, informa la vremea respectivă ANI. Sesizarea a fost trimisă la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1, pe atunci Gigi Becali fiind doar candidat la fotoliul de europarlamentar.

Cum între timp acesta a devenit membru în Parlamentul European, competenţa de soluţionare a dosarului a revenit Parchetului instanţei supreme.

×
Subiecte în articol: observator