x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gigi Boeru, condamnat la şapte ani de închisoare pentru înşelăciune

Gigi Boeru, condamnat la şapte ani de închisoare pentru înşelăciune

de Violeta Fotache    |    14 Apr 2011   •   18:26
Gigi Boeru, condamnat la şapte ani de închisoare pentru înşelăciune

161225-boeru.jpgGheorghe Constantinescu, alias Gigi Boeru, unul din capii lumii interlope bucureştene, a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la şapte ani de închisoare, o lună de detenţie pentru fals şi interzicerea unor drepturi vreme de doi ani după executarea pedepsei principale, în dosarul privind obţinerea prin înşelăciune şi şantaj a unui teren de 3,6 hectare pe insula Lacului Fundeni. El va executa pedeapsa cea mai grea. Dosarul a fost trimis instanţei la 27 noiembrie 2009, coinculpaţi fiind Ion Baboi, George Burghelea, Ioana Tănase şi Corneliu Stegaru.

Instanţa l-a achitat pentru fapta de şantaj şi pentru una din acuzaţiile de înşelăciune, pe motiv că faptei îi lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii, potrivit Mediafax.

Locotenentul lui Gigi Boieru, Ion Baboi, a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru instigare la înşelăciune, o lună de închisoare pentru fals în declaraţiile date procurorilor, la cinci luni de închisoare pentru şantajul făcut asupra victimei Maier Benhart, precum şi la doi ani interzicerea unor drepturi, ca pedeapsă complementară. Baboi a fost şi el achitat pentru o faptă de înşelăciune şi pentru faptele de şantaj asupra victimelor Ion Lucan şi Zion Levi.

Coinculpatul George Burghelea a primit doi ani şi zece luni de închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi mărturie mincinoasă.

Ioana Tănase şi Corneliu Stegaru au scăpat mai ieftin. Ei au primit două luni de închisoare, dar cu suspendare, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii.

Tribunalul a luat act de poziţia exprimată de partea vătămată, societatea NAR România, conform căreia “nu are niciun prejudiciu cu privire la terenul din strada Tibiscum nr. 71-75”.

Instanţa a anulat decizia nr. 318/30 iunie 2005, prin care s-a reţinut neconform realităţii că NAR România l-a împuternicit pe Ibrahim Mahomed să vândă terenul din strada Tibiscum nr. 71-75, sector 2 Bucureşti. De asemenea, s-a desfiinţat contractul de vânzare-cumpărare autentificat cu nr. 3245/04.07.2005 la notariatul Nemesis, intervenit între Gheorghe Constantinescu şi societatea N.A.R România, precum şi încheierea de completare a acestuia cu nr. 13309/13.07.2005.

Tribunalul a mai constatat că nu se poate dispune restabilirea situaţiei anterioare şi a dispus desfiinţarea totală a înscrisurilor sub semnatură privată intitulat "contract de vânzare-cumpărare" încheiat între Corneliu Stegaru şi Ioana Tănase în 14 iunie 2005, datat fals cu menţiunea "4 ianuarie 1998" şi a antecontractului de vânzare-cumpărare intervenit între aceleaşi părţi în 14 iunie 2005 - autentificat.

Toţi inculpaţii au fost obligaţi la plata a câte 1.000 de lei fiecare reprezentînd cheltuieli judiciare avansate de stat.

Decizia poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Bucureşti.

Reamintim că, potrivit rechizitoriului, Gigi Boeru, împreună cu alte cinci persoane, ar fi obţinut, prin înşelăciune, fals şi ameninţări, un teren de 3,6 hectare aflat pe insula Lacului Fundeni, în valoare de 800.000 de euro, care se afla în proprietatea legală a unei societăţi comerciale.

Anchetatorii precizau că membrii grupului infracţional, printre care se află şi fostul proprietar al terenului respectiv, pe care îl vânduse legal unei firme, sunt acuzaţi că au falsificat mai multe documente, pe care le-au folosit pentru a intra în proprietatea terenului de pe insula Lacului Fundeni.

Gigi Boeru a fost cercetat şi judecat în mai multe rânduri, în unele cazuri alături de alte personaje - cum ar fi Fane Spoitoru sau fraţii Florin şi Sotirachi Gostin - cunoscute în mediile infracţionale.

×