x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator GIUMBIX. Șeful ANI spune că n-am intrat în Schengen din cauza lui Mircea Badea

GIUMBIX. Șeful ANI spune că n-am intrat în Schengen din cauza lui Mircea Badea

16 Ian 2013   •   16:05
GIUMBIX. Șeful ANI spune că n-am intrat în Schengen din cauza lui Mircea Badea

Giumbix e un cuvânt care nu există în Dicționarul Explicativ al limbii române. Dar, rostit ironic de Mircea Badea, e suficient de puternic încât să genereze un proces civil de amploare. Șeful ANI, Horia Georgescu, zis „Horică integritate mică“, s-a simțit vexat că vedeta Antenei 3 l-a comparat cu un omuleț din capul căruia încolțește grâul. Tipul de figurină menită să întrețină speranțele nemăritatelor că de Bobotează își vor visa sortitul. Așa că a acționat în Instanță realizatorul tv și, la pachet, Antena 3 și Jurnalul Național. Motiv pentru care propunem creatorilor de mărțisoare să lanseze producția de Giumbix 2013 și să trimită la Antena 3 cele mai reușite figurine. Acestea vor fi prezentate în emisiunea „În Gura Presei“.
____________________________________

Jurnalul Național a dezvăluit, în exclusivitate, dosarul halucinant înaintat Instanței de șeful Agenției Naționale de Integritate, Horia Georgescu, în care îl acuză pe Mircea Badea, moderatorul emisiunii "În Gura Presei" că i-a distrus reputația imaculată. Între altele, Horia Georgescu susține, prin intermediul avocaților săi, că Mircea Badea l-a denigrat și l-a defăimat când a utilizat, la adresa lui, în emisiuni, termeni precum „ochelărică”, „giumbix”, „ANI-st”, „penibil și slugă băsistă”. De asemenea, Horică Integritate Mică s-a simțit batjocorit când a fost comparat cu „figurinele alea de crește grâu în cap” și cu „o gulie” și de-a dreptul denigrat de mobilizatorul „marș la muncă”.

În afara unor documente uluitoare din dosarul Giumbix deja publicate de Jurnalul Național, cum ar fi CV-ul lui Horia Georgescu atașat dosarului, sau "Raportul Comisiei către Parlamentul European și Consiliu" privind progresele înregistrate de România în cadrul mecanismului de cooperare și verificare (MCV), în dosarul înaintat Instanței apar unele precizari surprinzătoare. În textul explicativ al cererii de judecată se regăsește un paragraf care precizează că ironiile lui Mircea Badea au generat o poziție vulnerabilă pentru reclamant (Horia Georgescu), cât și pentru instituția pe care acesta o conduce (ANI), în procesul de aderare al României la Spaţiul Schengen.

"Cu atât mai mult cu cât înfiinţarea Agenţiei Naţionale de integritate a determinat controverse puternice în rândul demnitarilor publici şi al oamenilor politici, precum şi având în vedere importanţa instituţiei în procesul de aderare al României la Uniunea Europeană şi la Spaţiul Schengen, s-a generat o poziţie vulnerabilă atât pentru reclamant, care deţine funcţia de Preşedinte al instituţiei, cât şi pentru instituţie în sine, ca entitate în cadrul statului de drept. [...] Ceea ce pârâtul a omis să transmită opiniei publice este reprezentat de faptul că Agenţia Naţională de Integritate este o instituţie a cărei funcţionare şi activitate în România a fost impusă ca urmare a aderării României la Uniunea Europeană. De asemenea în planul aderării României la Spaţiul Schengen Agenţia Naţională de Integritate este atent monítorizată", se precizează în cererea de chemare în judecată.

Badea a comentat acuzațiile din dosarul intentat de către Horia Georgescu, precizând că nu l-a făcut niciodată "onanist" pe seful ANI, doar i-a spus că e ANIst, adică lucrează la ANI. Mircea Badea a exemplificat că, așa cum domnia sa primește referințe de genul "antenist", seful ANI poate fi adresat cu apelativul "ANIst".

De asemenea, Badea a comentat și apelativul "giumbix", spunând că termenul nu există în dicționar, deci este deschis la libera interpretare, însă, în acest caz, apelativul "giumbix" reflectă simpatia ce i-o poartă șefului ANI. Mircea Badea a remarcat și insistența cu care se repetă condamnarea folosirii ironiei în adresarea către șeful ANI sau instituția pe care acesta o conduce, spunând că ironia nu este încă ilegală în România, iar "dacă de Dumnezeu mai poți să zici nasoale", Agenția Națională de Integritate ar fi dincolo de Divinitate, deci intangibilă.

×