x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gorghiu: Prioritatea mandatului, continuarea reformelor angajate de România în Justiție

Gorghiu: Prioritatea mandatului, continuarea reformelor angajate de România în Justiție

de Redacția Jurnalul    |    11 Sep 2023   •   21:00
Gorghiu: Prioritatea mandatului, continuarea reformelor angajate de România în Justiție

Alina Gorghiu l-a asigurat, luni, pe comisarul european pentru Justiție, Didier Reynders, că prioritatea mandatului său la șefia ministerului este „continuarea reformelor angajate de România în acest domeniu”.

„Ministra Justiției, Alina Gorghiu, l-a asigurat pe comisarul european pentru Justiție, Didier Reynders, că prioritatea mandatului său la șefia ministerului este continuarea reformelor angajate de România în acest domeniu. Dialogul celor doi oficiali a avut loc ieri, în marja reuniunii miniștrilor de justiție din statele membre ale Consiliului Europei, desfășurată în Letonia. Alte discuții au vizat gradul de ocupare a posturilor de procurori și judecători din România, impactul noului sistem de investigare a infracțiunilor de corupție din sistemul judiciar și amendamentele la legea pensiilor de serviciu pentru magistrați, aflate acum în lucru”, transmite PNL.

Potrivit sursei citate, Ministerul Justiției analizează recomandările din Raportul privind statul de drept 2023, precum și pe cele transmise de Comisia de la Veneția și că așteaptă de la Comisie analiza legilor justiției, de care depinde îndeplinirea unui jalon din PNRR.

„Alina Gorghiu i-a mulțumit comisarului Reynders pentru decizia de ridicare a MCV și a subliniat că România așteaptă de la Bruxelles decizia formală în această chestiune”, se arată în finalul comunicării.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: gorghiu reynders