x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gorj: Procurorii DNA s-au întors la Bâlteni

Gorj: Procurorii DNA s-au întors la Bâlteni

de Gabriela Mladin    |    21 Aug 2012   •   20:22

Procurorii DNA din Bucuresti continua ancheta in satele din Gorj. Marti seara alti 50 de localnici din comuna Balteni au primit citatii, in calitate de martori, pentru a se prezenta in fata anchetatorilor in data de 23 august. Oamenii sunt chemati la Politia din localitatea pentru a le explica procurorilor anticoruptie daca au votat la referendumul din 29 iulie pentru demiterea presedintelui traian Basescu.

La Balteni, marti seara, politistii din comuna au fost cei care au impartit citatiile din poarta-n poarta. "Eu nu am fost la vot si m-am trezit cu citatie. O sa merg si le voi explica ca nu am fost la vot. Pe citatie scrie ca sunt martor si ca ma cheama DNA pentru ziua de 23 august. Nu inteleg ce sa le spun daca eu nu am fost la vot', a explicat Dumitru Dobroiu.

Au existat si situatii in care toti membri familiei au primit citatii. Vor merge impreuna la audieri, chiar daca sunt chemati la ore diferite.

In total, aproape 50 de citatii au fost impartite in satele Moi, Vladuleni si Cocoreni din comuna Balteni. "Nu-mi dau seama ce ancheteaza domnii procurori, dar sunt convins ca daca aceasta comuna ramanea tot a PDL-ului, nu mai erau aici. Nu au facut nicio verificare in comunele conduse de PDL. Voi discuta cu conducerea USL Gorj si le voi asigura din nou oamenilor asistenta juridica', a declarat Gheorghe Pasarin, primarul comunei Balteni.

Oamenii sunt speriati si nu inteleg de ce nu inceteaza aceasta ancheta. La Balteni, peste o suta de sateni au fost audiati de procurorii DNA ,saptamana trecuta. Inainte de a fi citati, satenii s-au trezit cu procurorii la poarta. Cand si-a facut aparitia presa in comuna, procurorii s-au urcat in masina si au vrut sa fuga. Oamenii s-au pus in fata masinii si le-au cerut explicatii.

×