x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gradul de pozitivare a testelor COVID este de 31,44%. Apelul Ministerului Sănătății pentru persoanele care au simptome ale bolii

Gradul de pozitivare a testelor COVID este de 31,44%. Apelul Ministerului Sănătății pentru persoanele care au simptome ale bolii

26 Ian 2022   •   14:17
Gradul de pozitivare a testelor COVID este de 31,44%. Apelul Ministerului Sănătății pentru persoanele care au simptome ale bolii
Sursa foto: Hepta

Gradul de pozitivare a testelor COVID-19 efectuate este de 31,44%, a informat miercuri Ministerul Sănătăţii.

"Într-un interval de 24 de ore, pe teritoriul României au fost înregistrate 34.255 de persoane pozitive cu virusul SARS-CoV-2, dintr-un total de 108.937 teste RT-PCR şi antigen efectuate. Gradul de pozitivare este de 31,44 %", anunta  Ministerul Sanatatii

Ministerul Sănătăţii solicită persoanelor care au simptome ce pot indica prezenţa virusului SARS-CoV-2 (febră, tuse, oboseală, dureri de cap, pierderea gustului şi a mirosului etc.) să apeleze medicul de familie, call-centerele DSP sau numărul unic de urgenţă 112 pentru a solicita testarea.

De asemenea, persoanele care manifestă simptome şi sunt în Bucureşti sau judeţul Ilfov se pot deplasa cu mijloace proprii, nu cu mijloace de transport în comun, la centrele special create pentru recoltarea de probe pentru testarea COVID-19.

Persoanele ale căror teste sunt pozitive se pot deplasa la centrele de evaluare COVID-19 pentru a primi consultaţie şi tratamentul necesar.

"Atenţie: în situaţia în care aveţi forme severe şi simptomele se manifestă agresiv, apelaţi numărul unic de urgenţă 112", avertizează MS.

Specialiştii în sănătate publică susţin că vaccinarea rămâne cea mai eficientă metodă de prevenire a formelor grave de COVID-19 şi a deceselor.

"Astăzi dintre cele 692 de persoane internate la ATI, 585 sunt persoane nevaccinate. De asemenea dintre cele 94 de decese înregistrate, 77 au survenit la pacienţi nevaccinaţi", arată aceeaşi sursă. 

×
Subiecte în articol: rata de pozitivare