x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Grav accident al unui autocar cu români în Franţa. Un copil a decedat, 12 persoane - în stare gravă

Grav accident al unui autocar cu români în Franţa. Un copil a decedat, 12 persoane - în stare gravă

02 Sep 2012   •   09:25
Grav accident al unui autocar cu români în Franţa. Un copil a decedat, 12 persoane - în stare gravă

UPDATE 18,24 Premierul Victor Ponta a anuntat ca in urma accidentului in care a fost implicat un autocar romanesc in Franta un copil a decedat, 12 persoane sunt in stare grava, 30 de persoane sunt internate cu leziuni care nu pun viata in pericol, iar 7 persoane nu au necesitat interventii medicale.
"Este vorba despre un autocar care efectua o cursa de linie, o cursa obisnuita, cu cetateni romani care veneau din Spania si se indreptau catre Romania. Nu e vorba, cel putin din datele pe care noi le avem, de ceea ce s-a comunicat initial, de un grup de copii. Era vorba de parinti, unii dintre ei insotiti de copii", a spus Ponta.

El a afirmat ca in afara anchetei demarate de autoritatile franceze, autoritatile romane vor analiza imprejurarile si conditiile tehnice care au dus la producerea accidentului.
"Ministrul de Interne m-a informat despre faptul ca, de azi, au inceput verificarile referitoare la respectarea conditiilor legale in care s-a efectuat acest transport de persoane, firmele care au fost implicate, evident respectarea conditiilor tehnice, si, in colaborare cu autoritatile din Franta, urmeaza sa stabilim in cel mai scurt timp ce a stat la baza prodeucerii acestui accident, eventuale vinovatii, si mai ales masuri de luat imediat pentru a se evita pe cat posibil asemenea incidente in viitor", a mai spus premierul. (Mediafax)

UPDATE 14:23 Autocarul care transporta cetateni romani implicat in accidentul din Franta apartinea unei firme din Bistrita si fusese inchiriat unei firme din Suceava, deplasandu-se din directia Madrid spre Romania, a informat duminica Ministerul roman de Externe, la solicitarea MEDIAFAX.

"Din datele pe care le avem pana in prezent de la Centrul Operational National din Paris care tine legatura cu autoritatile de la fata locului, ar fi vorba despre aproximativ 20 de raniti grav si 20 de persoane ranite usor", mentioneaza MAE in precizarea remisa MEDIAFAX, in care nu se face referire la persoane decedate.
De asemenea, potrivit MAE, din informatiile preliminare rezulta ca este vorba despre un autocar al unei firme din Bistrita, care a fost inchiriat unei firme din Suceava.
"In urma discutiilor cu patronii firmei, rezulta ca pasagerii erau cetateni romani care se deplasau din directia Madrid spre Romania. Nu exista o evidenta centralizata a acestora", a evidentiat MAE.

UPDATE 13:37 Un bebelus a murit dupa rasturnarea autocarului cu pasageri romani in sud-estul Frantei, alte 30 de persoane fiind in stare grava, dintre care trei in stare critica, relateaza ziarul Var Matin, in editia online.

UPDATE 13:25 Consulul general al Romaniei la Marsilia, Ioan T. Morar, a declarat pentru MEDIAFAX ca, potrivit primelor informatii de la autoritatile franceze, nu sunt persoane decedate in accidentul in care a fost implicat un autocar ce transporta cetateni romani, petrecut duminica in zona localitatii Vidauba.

"Nu sunt confirmate decese, pana la aceasta ora. Suntem in contact cu autoritatile franceze, stim ca s-a montat la locul accidentului un spital de campanile, au fost implicati 100 de pompieri, patru elicoptere. E o mobilizare extraordinara, al ajutorului medical si logistic, autoritatile franceze sunt foarte eficiente din acest punct de vedere", a declarat Morar, care a precizat ca se afla pe drum spre locul accidentului produs in jurul orei 10.30, ora Romaniei, fiind o distanta de peste 100 de kilometri de la Marsilia pana la locul accidentului.
De asemenea, Morar a aratat ca printre cei aproximativ 40 de raniti in accident sunt si copii. "Probabil ca, dat fiind numarul mare de raniti, acestia vor fi distribuiti la spitalele din zona", a spus Morar, adaugand ca autoritatile au blocat si circulatia pe autostrada, pentru a putea desfasura activitatile de interventie. (Mediafax)

UPDATE 13:20 Patru dintre raniti se afla in stare critica.

Un grav accident de circulatie, in care a fost implicat un autocar ce transporta cetateni romani spre Nisa, s-a produs, in aceasta dimineata, in jurul orei 9.30 ora locala (10.30, ora Romaniei) pe o autostrada din sud-vest-ul Frantei, anunta Antena 3, citand AFP si publicatia Var Matin.

Se pare ca autocarul a facut pana la una dintre roti si s-a rasturnat in apropierea localitatii Vidauban. Circa 40 de pasageri sunt raniti, unii aflandu-se in stare grava.

Elicoptere si peste 30 de ambulante s-au deplasat in zona, pentru transportul ranitilor la spitalele din apropiere.

In zona a fost instituita starea speciala, iar prefectul departamentului s-a deplasat la locul accidentului.

Stire in curs de actualizare.

×