x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Grav accident de muncă la Mechel Târgovişte

Grav accident de muncă la Mechel Târgovişte

08 Aug 2009   •   00:00

Patru angajaţi ai combinatului Mechel Târgovişte au fost răniţi, sâmbătă, în urma unui accident de muncă ce a avut loc la un cuptor de ardere a varului, doi dintre ei, care au suferit arsuri şi sunt în stare gravă, fiind transportaţi cu ambulanţele la Spitalul de Arşi din Bucureşti. Conform Poliţiei Dâmboviţa,citată de Antena3, a fost o explozie, urmată de un suflu puternic, dar fără un incendiu.



La faţa locului au ajuns de urgenţă echipajele Serviciului de Ambulanţă Dâmboviţa, care au acordat primele îngrijiri medicale şi au transportat răniţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte. Răniţi au fost trei bărbaţi şi o femeie. Unul dintre bărbaţi, cu arsuri pe 80% din suprafaţa corpului, şi femeia cu arsuri pe 40% din suprafaţa corpului au fost trimişi cu ambulanţele la Spitalul de Arşi din Bucureşti. Bărbatul are 40 de ani, iar femeia 42.

Ceilalţi doi răniţi au suferit leziuni şi arsuri mai uşoare şi sunt în prezent în investigaţii medicale la Secţia de Oftalmologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte. Aceştia au vârste de 49, respectiv 54 de ani.

Aşteaptă terminarea expertizelor


Conducerea combinatului Mechel Târgovişte îşi va exprima un punct de vedere legat de explozia de astăzi, soldată cu patru răniţi, la momentul la care se va şti cu exactitate cauza incidentului, a declarat reprezentantul Mechel International Holdings AG, Dan Chilat.

''Punctul de vedere al conducerii Mechel nu poate fi unul obiectiv la acest moment, când nu se ştie cauza exploziei. La momentul când autorităţile vor avea o concluzie despre această cauză, conducerea combinatului va prezenta şi punctul de vedere oficial despre incident'', a precizat Dan Chilat, citat de Agerpres şi Antena3. Întrebat dacă supraîncărcarea cuptorului de var ar putea fi o posibilă cauză a exploziei, el s-a arătat neîncrezător, neexcluzând însă varianta unei erori umane.

Mechel are aproximativ 3.700 de angajaţi. Prin profilul său de fabricaţie, Mechel Târgovişte este unic producător în România de oţeluri de scule, oţeluri rapide, bandă electrotehnică şi are un disponibil important pentru export, în special în gama oţelurilor speciale.

×
Subiecte în articol: observator