x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Grav accident rutier pe DN 2 A

Grav accident rutier pe DN 2 A

29 Iul 2008   •   00:00

42 de persoane au fost ranite in urma unui grav accident de circulatie in care au fost implicate patru autovehicule, printre care si un microbuz.
Microbuzul a fost proiectat intr-un copac. Printre raniti se afla si 5 copii.



Un număr de 42 de persoane, printre care şi cinci copii, au ajuns, marţi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, în urma accidentului rutier petrecut pe DN 2A, în apropiere de Constanţa, în care au fost implicate cinci autovehicule, inclusiv un microbuz de transport persoane.

Potrivit directorului adjunct al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dr.Bogdan Câmpineanu, la unitatea medicală au ajuns, în urma accidentului, 42 de persoane, printre care şi cinci copii, dar, până la ora transmiterii acestei ştiri, numai patru victime au necesitat internarea, printre ele nefiind vreun minor.

Astfel, într-o primă fază, la spital au ajuns 28 de răniţi şi cei cinci copii, iar ulterior, alte nouă persoane au fost aduse cu ambulanţele, dar cu răni superficiale, fără să fie necesară spitalizarea lor.

După investigaţiile medicale de specialitate, trei dintre răniţi au fost internaţi cu diferite fracturi în Secţia de Ortopedie, iar o altă victimă a fost internată în Secţia Chirurgie. Alte câteva persoane se aflau, la ora transmiterii acestei ştiri, în investigaţii medicale, dar fără a fi vorba despre răni grave.

Accidentul a avut loc în jurul orei 12.00, după ce şoferul unui autoturism a încercat să întoarcă pe linia continuă, dar a fost lovit în plin de un automobil ce venea din spate şi a fost proiectat pe contrasens, unde a lovit un microbuz care asigură transportul de persoane pe ruta Constanţa - Medgidia. Microbuzul s-a răsturnat într-un şanţ, mai mulţi pasageri fiind răniţi. De asemenea, alte trei maşini, ce se îndreptau dinspre Constanţa spre Ovidiu au fost implicate în accident.

La locul accidentului, s-a deplasat şi un echipaj de descarcerare din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al judeţului Constanţa, fiind necesară scoaterea unuia dintre conducătorii auto din maşina distrusă.

Traficul rutier a fost blocat total pe DN 2A, timp de două ore şi jumătate, cozile de maşini întinzându-se pe cîţiva kilometri în ambele sensuri. Potrivit poliţiştilor Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa, acesta este accidentul rutier cu cele mai multe victime produs în ultimii zece ani.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: observator constanta