x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Grecia, Turcia, Bulgaria și Italia, principalele destinații pentru românii în această vară

Grecia, Turcia, Bulgaria și Italia, principalele destinații pentru românii în această vară

de Redacția Jurnalul    |    25 Iul 2024   •   21:00
Grecia, Turcia, Bulgaria și Italia, principalele destinații pentru românii în această vară

Unul din doi români care își vor petrece concediul în străinătate în această vară au ales ca destinație țări precum Grecia, Turcia, Bulgaria și Italia, iar 52,5% au ales ca mijloc de transport autoturismul personal, arată un sondaj recent.

Potrivit sondajului realizat de CEC Bank în parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro, din totalul celor chestionați, doar unul din trei români aleg să-și petreacă vacanța în afara României.

Grecia este țara unde cei mai mulți români au ales să își petreacă concediul în străinătate, respectiv aproape 27% dintre respondenți, în timp ce peste 13% au ales Turcia, iar 11,6% vor merge în Bulgaria și tot 11,6% în Italia. Totodată, aproape 5% au ales să viziteze Egiptul.

Când trebuie să aleagă mijlocul de transport pe care îl folosesc când merg în vacanță, 52,5% dintre respondenți au menționat autoturismul personal, în timp ce avionul este ales de 20%, cam la fel și trenul - puțin peste 19%, iar autocarul de 8,5%.

La întrebarea - De unde faci rost de bani pentru vacanță - peste 78% dintre respondenți au răspuns că strâng banii din timp, făcând economii pe parcursul anului, puțin peste 13% spun că folosesc tichetele de vacanță pentru plata concediului, iar aproape 5% apelează la cardul de credit/overdraft. Foarte puțini, adică sub 3%, spun că primesc prime de concediu de la angajator, iar și mai puțini se împrumută la rude sau la prieteni (sub 2%).

În ceea ce privește mărimea bugetului de vacanță, peste 37% spun că acesta este similar cu cel de anul trecut. O scădere a bugetului, cu 10% până la 30%, s-a înregistrat pentru aproape 34% în timp ce pentru peste 21% s-a înregistrat o creștere de 10% - 30%.

La întrebarea referitoare la cum vor face plățile în concediu, peste 62% dintre respondenți spun că vor folosi cardurile, fie că sunt de debit sau de credit, card multicurrency fie o combinație de plată cash și card. Sub 28% spun că vor folosi exclusiv cash-ul pentru a face plăți în concediu.

Sondajul a fost realizat online pe un eșantion reprezentativ de circa 1.200 de respondenți din toată țara, reprezentativ pentru utilizatorii de internet.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: destinatii vacanta romani