x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Grevă generală în Belgia. Şcolile s-au închis, mijloacele de transport în comun nu mai circulă

Grevă generală în Belgia. Şcolile s-au închis, mijloacele de transport în comun nu mai circulă

30 Ian 2012   •   13:52
Grevă generală în Belgia. Şcolile s-au închis, mijloacele de transport în comun nu mai circulă

O greva generala a fost instituita in Belgia, in semn de protest fata de planurile guvernului de a creste varsta de pensionare, greva care are loc chiar in timpul summitului UE in care se ia in vedere impunerea de reguli stricte care sa previna cresterea deficitelor structurale ale statelor din Europa.

Toate calatoriile cu trenul au fost anulate, in principala gara din Bruxelles, iar aeroportul low-cost din Charleroi a fost inchis. La aeroportul din Bruxelles, aproximativ 10% din curse vor fi anulate.

Trenurile de mare viteza, precum Eurostar au incetat sa mai vina in Belgia inca de ieri seara. De asemenea, mijloacele de transport in comun nu mai circula prin orasele Belgiei, iar scolile au fost inchise.

Greva a afectat si sectorul privat. Activitatea in fabricile Audi si Volvo a incetinit, iar muncitorii de la o fabrica a Coca Cola din Antwerp au intrerupt lucrul.

Muncitorii belgieni au blocat si caile de acces catre numeroase fabrici, uneori ridicand baricade carora le-au dat foc.

Sindicatele protesteaza impotriva planurilor guvernului belgian de a face taieri bugetare de 11,3 miliarde de euro, precum si impotriva propunerii de marire a varstei de pensionare.

×