x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Grevă generală la Metrorex şi RATB în 30 septembrie. Sindicaliştii pichetează joi sediul Guvernului

Grevă generală la Metrorex şi RATB în 30 septembrie. Sindicaliştii pichetează joi sediul Guvernului

04 Sep 2013   •   11:47
Grevă generală la Metrorex şi RATB în 30 septembrie. Sindicaliştii pichetează joi sediul Guvernului

Sindicaliştii Metrorex şi RATB anunţă grevă generală pe 30 septembrie. Salariaţii din transportul public sunt nemulţumiţi de salarii şi spun că vor organiza şi la mijlocul lunii septembrie o grevă de avertisment. Angajaţii spun că salariile sunt la nivelul din 2008 şi vor reînnoirea contractelor de muncă.

Sindicaliştii din transporturi şi servicii publice, membri ai Federaţiei "ATU - România", pichetează joi sediul Guvernului, iar în 30 septembrie vor intra în grevă generală, urmând să fie oprită activitatea la metrou şi RATB, a anunţat, miercuri, liderul sindical Ion Rădoi.

Protestul de la sediul Guvernului va avea loc joi, între orele 12.00 şi 14.30, a declarat preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Transporturi, Transloc şi Servicii Publice "ATU - România", Ion Rădoi.

Tot joi vor fi pichete de protest ale sindicaliştilor în mai multe judeţe, la sediile prefecturilor.

Liderul sindical a spus că în 30 septembrie sindicaliştii vor intra în grevă generală, activitata la metrou şi RATB fiind atunci oprită până la ora 16.00.

Dacă lucrătorii de la metrou vor intra în grevă, vor fi afectați 700.000 de călători pe zi.

Angajatii RATB au anunţat ca vor intra şi ei în grevă de solidarizare cu cei de la metrou.

Liderii sindicali Ion Rădoi şi Vasile Petrariu au anunţat din 25 iulie că Metroul bucureştean ar putea declanşa în maximum o lună greva generală, la care s-ar putea alătura şi sindicaliştii de la Regia Autonomă de Transport Bucureşti.

Sindicaliştii de la metrou reclamă blocarea negocierilor privind noul contract colectiv de muncă, în condiţiile în care ei au cerut actualizarea salariilor cu rata inflaţiei şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, în timp ce sindicatele de la RATB atrag atenţia asupra faptului că peste 3.500 de oameni ar trebui daţi afară pentru ca societatea să poată funcţiona până la finele anului, cu bugetul alocat.

×