x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Încep grevele în sănătate. Sanitas anunță că negocierile cu Guvernul pentru creșterea salariilor au eșuat

Încep grevele în sănătate. Sanitas anunță că negocierile cu Guvernul pentru creșterea salariilor au eșuat

de Redacția Jurnalul    |    13 Dec 2023   •   22:54
Încep grevele în sănătate. Sanitas anunță că negocierile cu Guvernul pentru creșterea salariilor au eșuat
Sursa foto: Sanitas

Federația Sanitas a anunțat miercuri seara declanșarea conflictului de muncă, după ce negocierile avute cu Guvernul, pe tema salariilor, au eșuat.

Consiliul Național al Federației Sanitas întrunit miercuri a luat act de faptul că negocierile de astăzi cu Guvernul României au eșuat, în sensul că solicitarea de creștere a veniturilor tuturor categoriilor de lucrători din Sănătate, în anul 2024, a fost respinsă.

Potrivit federației, începând de luni, toate organizațiile din țară vor începe strângerea de semnături pentru declanșarea conflictului colectiv de muncă, atât în Sănătate, cât și în Asistența Socială.

Guvernul a anunțat anterior că, în cadrul discuției avute cu sindicatele la Palatul Victoria, s-a convenit debirocratizarea procedurii pentru ocuparea posturilor din sectorul sanitar, care să fie aplicată începând de anul viitor.

„Perspectiva creșterilor salariale pentru angajații din sistemul de sănătate și eliminarea inechităților salariale au fost, de asemenea, discutate, în contextul aprobării de către Guvern a proiectului de buget pentru anul viitor”, a transmis Guvernul.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: greva sanatate negocieri salarii