x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Greviştii de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Piteşti au blocat accesul în instituţie

Greviştii de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Piteşti au blocat accesul în instituţie

21 Oct 2010   •   00:00

Angajaţii Spitalului de Pneumoftiziologie "Sfântul Ilie" din Piteşti, aflaţi în a treia zi de grevă, au blocat, timp de câteva ore, intrarea în unitatea medicală, accesul fiind permis doar urgenţelor.

Câteva zeci de angajaţi s-au strâns în curtea spitalului şi au legat cu lanţuri poarta de acces, permiţând doar ambulanţelor care transportau pacienţi să intre în unitate, anunţă Agerpres. Protestatarii au fost ulterior convinşi de jandarmi să nu mai blocheze intrarea în curtea spitalului.

Salariaţii Spitalului de Pneumoftiziologie sunt în continuare în grevă spontană, nemulţumiţi de condiţiile de muncă şi de faptul că drepturile salariale pe ultimele luni le-au fost diminuate cu peste 50% şi acuzând conducerea de management defectuos. Solicitarea privind schimbarea conducerii le-a fost satisfăcută joi, Consiliul de Administraţie hotărând înlocuirea din funcţia de manager a doctorului Răzvan Marmandiu.

Potrivit liderului Sanitas Argeş, Doina Fănică, protestatarii sunt decişi să continue greva şi aşteaptă în următoarele zile o comisie de audit care să verifice cum au fost gestionate fondurile unităţii medicale.

×
Subiecte în articol: observator