x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Grigore Cartianu: “Cei din conducerea interimară a ziarului insistă să nu plec”

Grigore Cartianu: “Cei din conducerea interimară a ziarului insistă să nu plec”

de Anca Nicoleanu    |    01 Apr 2010   •   00:00

Conducerea ziarului nu doreşte ca Grigore Cartianu să părăsească redacţia Adevărul. În discuţiile prelugite purtate azi, în redacţie, cu Dinu Patriciu şi Peter Imre, lui Cartianu i s-au adus asigurări că ziarul nu va face guerrillă politică.

"Cei din conducerea interimară a ziarului (n.n. Dinu Patriciu şi Peter Imre) au insistat să nu plec. Eu acum sunt în poziţia de demisionar. Dacă există posibilitatea să mă răzgândesc? Nu pot să discut pe ideea de <>. Cert e că în acest moment demisia mea există. Dinu Patriciu mi-a dat asigurări că nu se va schimba nimic în rău, că nu se va implica în guerrilla politică", spune Cartianu.

Acesta susţine că nu i s-a reproşat nici o declaraţie pe care ar fi făcut-o în orele anterioare, referitoare la situaţia din redacţie, ci "s-a insistat asupra faptului că nimic nu se va schimba, că vor fi aceleaşi libertăţi".

În ceea ce priveşte eventualitatea de a lucra împreună cu Sorin Roşca Stănescu ori Cornel Nistorescu, dacă unul dintre aceştia va veni la conducerea redacţiei, conform zvonurilor vehiculate insistent, Cartianu a declarat: "Exclud oricum aceste variante. Nici o secundă nu aş lucra cu oameni ca Sorin Roşca Stănescu sau Cornel Nistorescu".

Grigore Cartianu găseşte şi explicaţia pentru care Dinu Patriciu a renunţat la serviciile lui Răzvan Corneţeanu, pe care, mai ieri, mogulul îl numea cel mai bun manager de presă: "Lui Răzvan, i-a reproşat doar că nu acceptă o conducere colectivă, în care trustul a crezut foarte mult. Aceasta a fost cauza diferendului. A fost aici o incompatibilitate de situaţie, de formulă propusă, dar şi o incompatibilitate umană a lui Răzvan cu cei propuşi să conducă (n.n. printre aceştia, Peter Imre şi fiul vitreg al lui Dinu Patriciu)".

×
Subiecte în articol: mass-media