x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Grindeanu, despre constructorul podului de la Brăila: „Nu cedăm la un asemenea șantaj nejustificat!”

Grindeanu, despre constructorul podului de la Brăila: „Nu cedăm la un asemenea șantaj nejustificat!”

de Redacția Jurnalul    |    03 Iun 2024   •   17:00
Grindeanu, despre constructorul podului de la Brăila: „Nu cedăm la un asemenea șantaj nejustificat!”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, spune că Webuild cere peste 30 de milioane de lei pentru reparațiile făcute podului de la Brăila: „Nu o să fim de acord cu acest tip de șantaj. (...) Credeau că statul român va ceda la aceste presiuni cu care au fost obișnuiți”.

„Ca să fiu cât se poate de clar, în acest moment ne solicită, nu nouă, CNAIR-ului ca să fiu mai exact, 230 de milioane de lei, ca să dea drumul la circulație, deși proiectul este finalizat și pe malul brăilean și pe malul tulcean (..) undeva la 90%, deci se poate da drumul la circulație. Nu, solicită încă 230 de milioane, altfel vor respecta termenul pe care îl au, octombrie 2024. Asta înseamnă rea voință. Nu o să fim de acord, nici la Minister, nici la CNAIR, cu acest tip de șantaj, iar măsurile pe care noi le vom lua, nu doar pe această lucrare, o să le vedeți în săptămânile și lunile viitoare”, spune ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, după vizita la Drumul expres (Dex6) Brăila-Galați.

El afirmă că „dincolo de multe alte lucrări pe care consideră dânșii să le plătim noi, mai solicită în suma asta vreo 30 și ceva de milioane, ce i-am pus noi să refacă pe asfaltul care anul trecut nu a fost de cea mai bună...”

„Tocmai de aceea noi nu am fost de acord cu recepția, nici acum nu suntem de acord să cedăm la acest șantaj pe care au încercat să îl facă având în vedere perioada asta electorală. Faptul că dechiderea acestor tronsoane de drum ar fi dus la o circulație mai bună și în municipiul Brăila, dar și în descărcarea spre Tulcea, au crezut că este o cheie sau un motiv să șantajeze ministerul, CNAIR-ul, să plătim această sumă. Eu nu am cum, nici eu nici colegii mei, să cedăm la un asemenea șantaj nejustificat. Sunt oameni care, dacă au câștigat un proiect, trebuie să îl ducă până la capăt, să facă lucrările de bună calitate, astfel încât să putem să recepționăm. O să vedeți săptămânile și lunile viitoare, apropo de această companie, probabil că această declarație a mea de astăzi va fi folosită, dar îmi asum. Repet, este un șantaj pe care dânșii au încercat să îl facă tocmai fiind în această perioadă în care credeau că statul român va ceda la aceste presiuni cu care au fost obișnuiți”, încheie ministrulș Transporturilor.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: podul brăila Sorin Grindeanu