x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Grindeanu oferă asigurări ambasadorului SUA: Proiectele vor avea continuitate indiferent de schimbări

Grindeanu oferă asigurări ambasadorului SUA: Proiectele vor avea continuitate indiferent de schimbări

de Redacția Jurnalul    |    03 Apr 2023   •   13:00
Grindeanu oferă asigurări ambasadorului SUA: Proiectele vor avea continuitate indiferent de schimbări

Proiectele vor avea continuitate indiferent de schimbările politice, transmite ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, după o întâlnire cu ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec. Cei doi au discutat inclusiv problema măsurătorilor pe Dunăre pe Brațul Chilia și Canalul Bâstroe.

„Discuții constructive despre infrastructura din România cu Excelența sa, Ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec. Proiectele vor avea continuitate indiferent de schimbările politice. Este un punct foarte important pe care l-am subliniat și am indicat existența unui acord, la nivelul Coaliției de guvernare, conform căruia, indiferent cine va conduce Executivul, Planul investițional nu va suferi modificări majore. În plus, toată atenția autorităților române și a Ministerului Transporturilor în special se concentrează pe atragerea fondurilor alocate prin PNRR”, transmite Sorin Grindeanu.

El preciează că un aspect important al întâlnirii a vizat discuțiilecu partea poloneză despre două proiecte importante: Rail2Sea și Via Carpatia.

„I-am transmis Excelenței sale că Ministerul român al Transporturilor urmează să găzduiască anul acesta un summit pe tema infrastructurii mari de transport, la care sunt invitați miniștrii transporturilor din țările est europene. De altfel, rolul României în regiune este apreciat și din perspectiva sprijinului acordat Ucrainei, în special în ceea ce privește asigurarea coridoarelor necesare transporturilor de cereale. În acest context am precizat că, prin eforturile CFR Infrastructură, am repus în circulație anul trecut linia de cale ferată cu ecartament larg din Portul Galați. Am subliniat și eforturile pe care statul român le-a făcut pentru dezvoltarea Portului Constanța, începând de anul trecut. Am abordat inclusiv problema măsurătorilor pe Dunăre în urma informațiilor potrivit cărora partea ucraineană a dragat pe Brațul Chilia și Canalul Bâstroe”, încheie Grindeanu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sorin grindeanu Kathleen Kavalec