x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator După caniculă vin ploile și grindina: Banatul, Transilvania, Moldova și Maramureșul, lovite de furtună

După caniculă vin ploile și grindina: Banatul, Transilvania, Moldova și Maramureșul, lovite de furtună

de Redacția Jurnalul    |    23 Iun 2024   •   11:20
După caniculă vin ploile și grindina: Banatul, Transilvania, Moldova și Maramureșul, lovite de furtună
Sursa foto: Hepta

După caniculă vin ploile. Banatul, Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei și local Maramureșul sunt vizate de cod galben de instabilitate atmosferică începând de duminică, de la ora 14.00.

În Banat, Transilvania, în cea mai mare parte a Moldovei și local în Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică de duminică de la ora 14.00, până luni dimineața, la ora 8.00. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 50...70 km/h), grindină, descărcări electrice și pe arii restrânse vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...30 l/mp și pe arii restrânse de peste 40...50 l/mp.

Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii restrânse și în Crișana, precum și în vestul Olteniei și al Maramureșului.

Luni, valul de căldură va persista în Banat, în nord-vestul și nordul Olteniei, în nordul Munteniei, precum și în zona continentală a Dobrogei, disconfortul termic se va menține ridicat, indicele temperatură - umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități, și izolat va fi caniculă. Aici va fi cod galben de caniculă.

Temperaturile maxime, în continuare cu mult mai mari decât cele normale perioadei, vor fi cuprinse în general între 33 și 35 de grade.

Tot caniculă va fi luni și în județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ialomița, Călărași și Ilfov, precum și în municipiul București, fiind sub avertizare cod portocaliu.

Temperaturile maxime, deși ușor mai scăzute față de cele înregistrate în zilele anterioare, vor fi în continuare deosebit de ridicate. Disconfortul termic se va menține accentuat, indicele temperatură- umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități și va fi caniculă.

Temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 20 de grade (noapte tropicală).

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: grindeanu furtuni