x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gripa porcină în România: 4 morţi şi 24 de îmbolnăviri

Gripa porcină în România: 4 morţi şi 24 de îmbolnăviri

27 Ian 2011   •   10:17
Gripa porcină în România: 4 morţi şi 24 de îmbolnăviri
Sursa foto: Marin Raica /Jurnalul National

148434-.jpgCele mai multe cazuri de infectare cu virusul gripei noi s-au înregistrat până acum în judeţele Iaşi şi Bistriţa-Năsăud. Au mai fost diagnosticate câte două cazuri în şapte judeţe din ţară, printre care Bihor, Călaraşi şi Cluj.

Cel mai recent caz este cel al unui baiat de un an şi două luni din Satu Mare, care a murit din cauza virusului AH1N1. Copilul a ajuns la spitalul din Satu Mare acum aproape doua saptamani cu diagnosticul peritonită. După operaţie, medicii au descoperit că suferea şi de o viroză şi l-au trimis la clinica de pediatrie din Cluj. Aici, starea lui s-a agravat, iar acum patru zile a murit. Analizele facute la Institutul Cantacuzino au confirmat ca era infectat cu virusul AH1N1.

Şi la Constanţa au fost confirmate, de asemenea, două cazuri noi de gripă nouă.

Prima victimă a gripei, în acest an, a fost un profesor de arhitectură. El a murit la spitalul din Iaşi, din cauza complicaţiilor apărute în urma contractării virusului gripei noi. Bărbatul a fost internat în spital la începutul lunii ianuarie, în stare gravă, după ce se întorsese din Egipt.

În Bulgaria însă, situaţia este şi mai gravă. Ministerul bulgar al Sănătăţii a declarat pandemie de gripă în 12 regiuni ale ţării. Cele mai mari oraşe din ţara vecină sunt afectate, inclusiv capitala Sofia.

×