x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Groaza prin care au trecut victimele TORŢIONARULUI Ficior: Era un IAD. Ne băteau din nimic

Groaza prin care au trecut victimele TORŢIONARULUI Ficior: Era un IAD. Ne băteau din nimic

19 Sep 2013   •   12:40
Groaza prin care au trecut victimele TORŢIONARULUI Ficior: Era un IAD. Ne băteau din nimic

Foştii deţinuţi de la Coloniei de muncă Periprava au făcut dezvăluiri cutremurătoare despre chinurile la care erau supuşi de către oamenii conduşe de Ion Ficior, torţionarul acuzat de genocid. Supravieţuitorii au povestit la România TV cât de cumplit erau trataţi de comandantul închisorii. Emanoil
Mihăilescu şi Ionică Baurceanu sunt doi dintre puţinii care mai trăiesc şi azi, după ce au îndurat chinurile din închisorile comuniste.

Citeşte şi Mărturii ale actorului MITICĂ POPESCU, deţinut în lagărul torţionarului Ficior: Mâncai cel mai bine când visai

Ion Radu, fost deţinut politic al Coloniei de muncă Periprava, nu poate uita niciodată prima întâlnire pe care a avut-o cu comandantul Ion Ficior.

MĂRTURII DIN LAGĂR: Ce îi spune un fost deţinut politic torţionarului său VIDEO

"La Periprava, în prima zi ne-au cazat într-o baracă şi dimineaţa ne-au scos să se uite, sa ne vada comandantul Ficior. Eu i-am zis, dle comandant că nu aveai voie să-i zici tovarăşe, eu sunt bolnav şi nu pot sa muncesc. A sărit unul dintre subordonaţii lui, a sărit la mine şi când mi-a dat un pumn mi-au sărit lacrimile. Am căzut jos şi a început să dea cu picioarele în mine. Cum îndrăznesti tu banditule să îl întrerupi pe tovaraşul comandant. Comandantul a fost satisfacut de ceea ce a făcut subalternul lui şi nu a spus nimic. Aşa am făcut cunoştinta cu comandantul Ficior", a povestit Ion Radu.

Citeşte şi Rodica Popescu Bitănescu, mărturii terifiante despre torţionarii care i-au chinuit familia

La Periprava, foamea, setea şi bătaia erau singurul mod de viaţă pentru deţinuţi.

Citeşte mai multe declaraţii ale unui deţinut politic privind torţionarul Ion Ficior pe RTV.NET.

×