x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Grup operativ pentru combaterea minelor marine în Marea Neagră

Grup operativ pentru combaterea minelor marine în Marea Neagră

de Redacția Jurnalul    |    11 Ian 2024   •   10:15
Grup operativ pentru combaterea minelor marine în Marea Neagră

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, va semna joi, 11 ianuarie, alături de omologii turc și bulgar, Memorandumul de înțelegere privind constituirea Grupului operativ pentru combaterea minelor marine în Marea Neagră – MCM Black Sea, în formatul trilateral Republica Turcia, România și Bulgaria.

Ceremonia oficială se va desfășura la Istanbul, informează Ministerul Apărării.

MCM Black Sea reprezintă o inițiativă a celor trei aliați riverani la Marea Neagră menită să faciliteze siguranța navigației prin combaterea amenințărilor reprezentate de minele marine.

Structura operațională a MCM Black Sea, cu o comandă rotativă la fiecare șase luni și două activări planificate în fiecare rotație, va asigura un nivel continuu de vigilență și pregătire, contribuind și la întărirea posturii aliate de descurajare și apărare a flancului estic.

Partenerii riverani ai NATO, precum și Grupurile Navale Permanente NATO și Aliații non-litorali, vor putea participa la activitățile MCM Black Sea în scopul dezvoltării cooperării în sprijinul securității Mării Negre și pentru a îmbunătăți interoperabilitatea.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Angel Tîlvăr mine marea neagră