x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Grupul de lucru de la Palatul Victoria: Numărul deceselor în urma incendiului de la Colectiv va crește semnificativ

Grupul de lucru de la Palatul Victoria: Numărul deceselor în urma incendiului de la Colectiv va crește semnificativ

01 Noi 2015   •   15:37
Grupul de lucru de la Palatul Victoria: Numărul deceselor în urma incendiului de la Colectiv va crește semnificativ

Numărul deceselor în urma incendiului de la clubul Colectiv va creşte semnificativ în următoarea perioadă, existând posibilitatea ca acesta să se dubleze - aceasta este concluzia grupului de lucru convocat de premierul Victor Ponta duminică la Palatul Victoria.

Din acest grup fac parte premierul Victor Ponta, vicepremierul Gabriel Oprea, Ministrul Apărării, Mircea Duşa, comandantul Spitalului Militar, Florentina Ioniţă Radu, prof. dr. Ioan Lascăr, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

"Din păcate, tragedia nu s-a încheiat vineri seară" - au spus la întâlnire majoritatea celor prezenţi.

S-a stabilit ca luni dimineaţă să se facă o comisie de medici, din care vor face parte atât ministrul Bănicioiu, cât şi dr. Ioan Lascăr, care vor merge la toate spitalele pentru a evalua starea pacienţilor, urmând să prezinte concluziile grupului de lucru ce se va reuni din nou la Palatul Victoria.

Acestei comisii i se vor alătura doi medici francezi, consideraţi a fi cei mai buni specialişti în arsuri.

De asemenea, Guvernul va decide până la finalul acestui an înfiinţarea sau funcţionarea unui program special destinat recuperării de care au nevoie persoanele rănite.

În ceea ce priveşte cetăţenii străini răniţi în incendiu, autorităţile şi-au exprimat disponibilitatea de a le pune la dispoziţie celor care doresc să fie trataţi în afara ţării toate mijloacele necesare pentru a se deplasa, dar numai după acordul medicilor români care îi tratează.

Duminică vor fi date aparţinătorilor corpurile tuturor celor 29 de victime.

Sursa: AGERPRES 

×