x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gusturi regale: Prinţul Charles a poftit la gemul de rubarbă

Gusturi regale: Prinţul Charles a poftit la gemul de rubarbă

de Raluca Cret    |    09 Mai 2008   •   00:00
Gusturi regale: Prinţul Charles a poftit la gemul de rubarbă

Moştenitorul Coroanei Britanice, aflat în vizită privată în România, a poposit, joi, pentru o oră, în localitatea mureşeană Saschiz. Primarul l-a întîmpinat cu pîine şi sare, iar localnicii cu o expoziţie de produse tradiţioale

Moştenitorul Coroanei Britanice, aflat în vizită privată în România, a poposit, joi, pentru o oră, în localitatea mureşeană Saschiz. Primarul l-a întîmpinat cu pîine şi sare, iar localnicii cu o expoziţie de produse tradiţioale: pîine de casă, felurite sortimente de brînză, slănină, miel la ceaun, pastramă de mile cu mămăliguţă, dulceţuri din fructe de pădure, suc de rubarbă sau miere de albine. Prinţul Charles a gustat din toate şi s-a arătat încîntat. Nu a trecut cu vederea nici ţuica şi nici gemul de rubarbă, specialitatea zonei. De altfel, gemul de rubarbă i-a mers la suflet prinţului, care a vrut să cumpere un borcan şi pentru acasă. Însă sătenii nici n-au vrut să audă de bani, făcîndu-i cadou prinţului delicatesa la care poftise.

Saschizul este cunoscut pentru produsele sale tradiţionale şi ecologice, fabricate după metodele învăţate de la bunici. Primarul Saschizului, Ovidiu Şoaită, i-a explicat prinţului că produsele din zonă sunt cunoscute mai ales peste hotare şi că singura problemă a locuitorilor este asigurarea unei producţii suficiente pentru cererea de pe piaţă. Charles a spus că este important ca agricultura să fie susţinută şi că aceasta, şi mai ales sprodusele organice, trebuie să beneficieze de o atenţie specială. Mostenitorul Coroanei Britanice este cunoscut ca un suporter al agriculturii ecologice românesti, pe care o şi promovează prin fundaţia sa, Transylvania Authentică.

 

×
Subiecte în articol: observator