x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciolacu: Construim un ansamblu medical nou în care să funcționeze Institutul Clinic Fundeni

Ciolacu: Construim un ansamblu medical nou în care să funcționeze Institutul Clinic Fundeni

de Redacția Jurnalul    |    21 Mar 2024   •   14:00
Ciolacu: Construim un ansamblu medical nou în care să funcționeze Institutul Clinic Fundeni

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat joi, înaintea ședinței de Guvern, construirea unui ansamblu medical nou în care să funcționeze Institutul Clinic Fundeni: „nu mai putem continua în clădiri vechi de peste 60 de ani”. Prim-ministrul a vorbit și despre modernizarea metroului.

„Aprobăm o investiție majoră în domeniul sanitar: construim un ansamblu medical nou în care să funcționeze Institutul Clinic Fundeni, cea mai mare instituție spitalicească din România. Nu mai putem continua în clădiri vechi de peste 60 de ani. Vom ridica un complex modern, cu zeci de săli de operație”, a spus Ciolacu.

Investiția este de 500 de milioane de euro, în mare parte din fonduri europene.

„Zeci de mii de pacienți din toată țara vin anual la Fundeni pentru tratament și pentru ei această investiție este vitală”, a adăugat prim-ministrul.

De asemenea, Ciolacu a vorbit și despre o investiție foarte importantă pentru bucureșteni, modernizarea celei mai aglomerate magistrale de metrou, Berceni - Pipera.

„Este un proiect de aproape 1 miliard de lei finanțat mai ales din banii europeni. Am văzut că recent domnul Nicușor Dan a recunoscut că nu e pregătit să preia metroul la București, așa că sperăm ca din iunie Bucureștiul să aibă un primar capabil care să convingă Guvernul că vrea și poate gestiona acest serviciu public esențial unei capitale europene”, a explicat Marcel Ciolacu.

(sursa: Mediafax)

 

×