x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvern: Valori normale ale concentrațiilor de monoxid de carbon pentru perioada următoare

Guvern: Valori normale ale concentrațiilor de monoxid de carbon pentru perioada următoare

23 Mar 2022   •   10:30
Guvern: Valori normale ale concentrațiilor de monoxid de carbon pentru perioada următoare

Noile date puse la dispoziție miercuri dimineață indică valori normale ale concentrațiilor de monoxid de carbon pentru perioada următoare, date care contrazic speculațiile cu privire la existența unui nor toxic, deasupra României, transmite Executivul.

„Noile date puse la dispoziție în această dimineață de rezultatele măsurătorilor specialiștilor în meteorologie și mediu indică valori normale ale concentrațiilor de monoxid de carbon pentru perioada următoare”, potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a Guvernului..

Conform sursei citate, analiza este bazată pe informațiile furnizate de Serviciul de Monitorizare a Atmosferei Copernicus.

„Începând de astăzi (miercuri - n.r.) circulația aerului va fi predominant dinspre nord-vest-nord spre sud-est-sud, potrivit Autorității Naționale de Meteorologie. Datele specialiștilor contrazic speculațiile cu privire la existența unui nor toxic, deasupra României, în aceste zile. Administrația Națională de Meteorologie și Agenția Națională pentru Protecția Mediului continuă să monitorizeze calitatea aerului și să transmită, în timp real, cetățenilor și mass-media date credibile privind rezultatele măsurătorilor”, se menționează în postare.

DSU a transmis, marți, că informațiile vehiculate pe WhatsApp potrivit cărora miercuri, pe teritoriul României, va fi prezent un nor toxic care ar conține sulf, plumb și alte metale grele, format în urma bombardamentelor din Ucraina, se înscriu în spectrul informațiilor de tip „fake news”.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: monoxid de carbon