Suspendarea guvernatorului Deltei Dunării, Grigore Baboianu, urmărit penal pentru încălcarea Legii funcţionarului public şi acord tacit se va discuta astăzi în şedinţa coaliţiei de guvernare.
Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, va propune ca Baboianu, care este urmărit penal încă din 30 iulie, să fie suspendat din funcţie pe perioada cercetărilor, aşa cum prevede legea funcţionarului public. Ulterior discuţiei din coaliţie, suspendarea va fi hotărâtă într-o şedinţă de guvern, când se va afla şi numele noului guvernator. Potrivit unor surse din Ministerul Mediului, Grigore Baboianu (PD-L) s-a interesat deja cât mai are de stat la Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.
CONFERINŢĂ DE PRESĂLA PARTID
Public, cel care încă este guvernatorul Deltei a susţinut ieri o conferinţă de presă la sediul din Tulcea al Partidului Democrat-Liberal, în care a prezentat un bilanţ plin de realizări al mandatului său (a fost numit guvernator în februarie 2009).
Deşi situaţia în Delta Dunării este deplorabilă, Baboianu a prezentat "producţii-record la hectar" pentru cele şase luni de mandat. Baboianu a evitat să vorbească despre dosarul penal, susţinând că nu ştie nimic în legătură cu acest subiect, deşi a dat până acum declaraţii olografe. Secondat de unul dintre liderii locali ai PD-L, Ion Boieru, guvernatorul a adoptat strategia Elenei Udrea, spunând că este o victimă politică, întrucât apropierea campaniei electorale prezindeţiale cere demiteri şi este posibil ca el să fi devenit ţinta unei campanii.
Grigore Baboianu nu a suflat o vorbă despre faptul că anul trecut Curtea de Apel Constanţa a decis, printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă, că o licitaţie organizată de el a fost declarată trucată şi anulată.
În mandatul de guvernator al lui Baboianu s-a hotărât amenajarea zonei de plajă de la Sulina, ultima plajă sălbatică a Europei, ce conţine specii protejate de plante, precum volbura de nisip. Preţul investiţiei de criză: 40 de milioane de euro.
Citește pe Antena3.ro