x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul a alocat administraţiilor locale 70 milioane lei, jumătate din bani acordaţi primăriilor PDL

Guvernul a alocat administraţiilor locale 70 milioane lei, jumătate din bani acordaţi primăriilor PDL

30 Noi 2010   •   19:30

Prin hotărâre de guvern au fost suplimentate sumele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale cu 24,4 milioane lei, pentru finanţarea unor obiective de investiţii ale unor unităţi administrativ-teritoriale.

Prin acelaşi act normativ a fost aprobată suplimentarea sumelor defalcate din TVA cu 45,5 milioane lei, pentru finanţarea unor cheltuieli curente şi de capital al unor unităţi administrativ-teritoriale. Din totalul fondurilor, 33,9 milioane lei au fost acordate pentru 633 primării PDL, iar 12 milioane lei au fost alocate pentru 325 primării PSD, conform calculelor MEDIAFAX. Pentru 232 primării PNL au fost alocate 9,6 milioane lei, iar pentru 108 primării UDMR au fost acordate 4,7 milioane lei.

Pe de altă parte, lideri din teritoriu şi parlamentari PDL au venit, marţi, la Guvern, pentru a avansa premierului Emil Boc ultime solicitări privind bugetul pe anul viitor, înainte ca documentul să fie finalizat în şedinţa de joi a coaliţiei.

Surse politice au declarat agenţiei Mediafax că marţi a expirat termenul pentru prezentarea ultimelor solicitări care să fie incluse în proiecţia bugetară pe anul viitor, urmând ca proiectul de buget să fie finalizat în şedinţa de joi a coaliţiei.

Premierul Emil Boc a garantat parlamentarilor puterii că vor primi între 2,5 şi 3 miliarde de lei vechi pentru colegiile lor, sub forma amendamentelor acceptate la proiectul bugetului pe 2011, pentru ca legea să treacă prin Parlament, notează Gândul, citând surse din PDL.

Publicaţia notează că banii vor merge la parlamentarii PDL, UDMR şi cei ai minorităţilor, dar premierul este dispus să ofere suma respectivă şi senatorilor şi deputaţilor opoziţiei, cu condiţia să îşi dea votul la buget.

Potrivit sursei citate, premierul are la dispoziţie o săptămână să ajusteze bugetul în funcţie de dorinţele parlamentarilor PDL. Lunea viitoare, Guvernul se va reuni să-l adopte, urmând ca marţi să fie depus la Parlament şi aprobat până pe 21 decembrie.
×