x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul a aprobat construirea a şase spitale de urgenţă private

Guvernul a aprobat construirea a şase spitale de urgenţă private

03 Mar 2011   •   09:45
Guvernul a aprobat construirea a şase spitale de urgenţă private

Guvernul şi-a dat acordul de principiu pentru construcţia de către Ministerul Sănătăţii, în regim de parteneriat public-privat, a unei reţele de şase spitale regionale de urgenţă, au declarat surse oficiale, potrivit Mediafax. Unităţile medicale ar urma să fie ridicate la Cluj, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti. Acordul a fost dat în şedinţa de miercuri a Guvernului, pe baza unui memorandum.

Ulterior, informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Guvernului, care a precizat că, în zilele următoare, premierul Emil Boc va susţine "o declaraţie separată".

Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, declarase anterior că ministerul vrea să construiască în parteneriat public-privat o reţea de şase spitale regionale de urgenţă, în oraşele amintite, în valoare de aproximativ 1,5 miliarde de euro, atât finanţarea, cât şi managementul urmând să fie private. Ministerul Sănătăţii va participa în acest parteneriat cu terenurile pe care se vor construi spitalele, iar companiile eligibile cu partea de finanţare.

Noile spitale regionale de urgenţă vor fi gândite ca centre universitare care să asigure condiţii de asistenţă medicală de urgenţă unitară, în special pentru cazurile care necesită o abordare multidisciplinară în domeniul terapiei. Ministrul Cseke estimează că în 14-16 luni ar putea începe construcţia unităţilor spitaliceşti.

×