x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul a aprobat Programul de iarnă în domeniul energetic

Guvernul a aprobat Programul de iarnă în domeniul energetic

22 Oct 2021   •   17:37
Guvernul a aprobat Programul de iarnă în domeniul energetic

A fost aprobat, vineri, în ședința de Guvern, Programul de iarnă în domeniul energetic. Ministrul energiei, Virgil Popescu a transmis că România este pregătită pentru sezonul rece.

Guvernul a adoptat, vineri, Hotărârea Guvernului pentru aprobarea măsurilor privind nivelul de siguranță și securitate în funcționare a Sistemului Electroenergetic Naţional, precum și măsurile în legătură cu realizarea stocurilor de siguranță ale Sistemului Electroenergetic Naţional, în ceea ce privește combustibilii și volumul de apă din lacurile de acumulare pentru perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022.

„Suntem pregătiți pentru sezonul rece. Avem suficiente rezerve energetice pentru această iarnă. De aceea am adoptat Programul de Iarnă pentru a avea la dispoziție toate instrumentele pentru a gestiona eventualele probleme care ar putea apărea”, a declarat Virgil Popescu ministrul Energiei.

Programul de iarnă se adresează tuturor producătorilor de energie electrică și producatoriilor de energie electrică și termică în cogenerare și se aplică în perioada 1 noiembrie 2020 – 31 martie 2021.

Totodată, prin prezenta hotărâre se constituie Comandamentul energetic de iarnă, care va monitoriza funcționarea Sistemului electroenergetic național și a Sistemului Național de Transport al Gazelor Naturale în perioada 1 noiembrie 2021 - 31 martie 2022. Din comandament fac parte reprezentanți ai instituțiilor și autorităților statului competente în domeniul energiei, precum și ai operatorilor economici din sectorul energiei electrice și gazelor naturale.

(sursa: Mediafax)

×