x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul a decis reducerea taxei auto cu 25%

Guvernul a decis reducerea taxei auto cu 25%

31 Aug 2011   •   13:21
Guvernul a decis reducerea taxei auto cu 25%

UPDATE 16.18: Guvernul a aprobat proiectul de lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, initiat de Ministerul Mediului si Padurilor, care prevede reducerea taxei cu pana la 25%, dar si plata acesteia pentru masinile inmatriculate inainte de 2007.

Conform proiectului, daca taxa de poluare platita incepand cu 1 iulie 2008 este mai mare decat cea rezultata din aplicarea noii legi, contribuabilii pot sa solicite restituirea diferentei de bani.

Taxa de poluare va fi platita, o singura data, pentru autovehiculele noi sau second-hand inmatriculate pentru prima data in Romania, indiferent daca autovehiculul este produs in tara sau strainatate, cat si pentru autovehiculele inmatriculate inainte de anul 2007 pentru care nu a fost platita o astfel de taxa.

Taxa va fi calculata pe baza unor criterii precum tipul motorizarii, capacitatea cilindrica, emisiile de CO2 si deprecierea autoturismului. Prima forma a proiectului de modificare a taxei prevedea o diminuare a acesteia de circa 30%, de la 1 iulie.

Guvernul discuta astazi un proiect de Lege care va reduce taxa cu cel mult 30%. Mai mult, proprietarii masinilor inmatriculate inainte de 1 ianuarie 2007 ar putea achita taxa auto la vanzarea masinii.

Proiectul de lege facut public in luna iunie a acestui an prevede reducerea taxei auto cu pana la 30%, in functie de capacitatea cilindrica si de gradul de poluare al masinii.

Aceasta reducere nu ar urma sa fie aplicata si pentru vehiculele Euro 5. Cei care au inmatriculat masini in Romania inainte de 1 ianuarie 2007 ar putea fi obligati sa achite taxa auto la vanzarea masinii.

In iulie, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a spus ca aceasta taxa auto ar putea fi inlocuita cu o taxa de poluare care sa fie aplicata oricarei masini din Romania. (RTv)

×