x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul, acuzat ca a creat haos in sanatate

Guvernul, acuzat ca a creat haos in sanatate

10 Apr 2005   •   00:00

Purtatorul de cuvant al grupului parlamentar al PSD din Camera Deputatilor, Cristian Dumitrescu, a acuzat, ieri, actuala guvernare ca, in numai 100 de zile, a creat haos in sistemul sanitar.

ACUZE. Politica ministrului Cinteza este criticata de Cristian Dumitrescu, purtatorul de cuvant al grupului parlamentar PSD din Camera Deputatilor
De la inceputul lui 2005, politica noului ministru al Sanatatii, Mircea Cinteza, a fost sa se bata cu lista medicamentelor compensate si cu sistemul de compensare a acestora, a apreciat Dumitrescu. Conform lui Dumitrescu, ministrul Mircea Cinteza a facut declaratii publice "cinice si iresponsabile", care au stabilit un "principiu neeuropean" prin care distributia medicamentelor compensate sa se faca in functie de starea materiala a bolnavului.

"SPONSORIZARE". Cinteza considera compensarea medicamentelor ca fiind un ajutor social pe care statul il da bolnavilor ca sa-si poata procura medicamente, a aratat Cristian Dumitrescu, precizand ca, de fapt, compensarea medicamentelor se finanteaza din contributiile asiguratilor. Dumitrescu a mai adaugat ca Guvernul a adus o grava atingere independentei profesionale a medicilor prin adoptarea Hotararii 235/ 2005, care obliga medicii sa-si gestioneze fondurile, in conditiile in care statutul medicilor prevede o singura obligatie: acte medicale de calitate. Dumitrescu a mai sustinut ca este pentru prima data cand medicii sunt inclusi in strategia anticoruptie a Guvernului si a catalogat acest fapt drept inacceptabil. (Magda Colgiu)

×
Subiecte în articol: observator