x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul Ciucă înființează Comitetul român pentru inteligență artificială

Guvernul Ciucă înființează Comitetul român pentru inteligență artificială

11 Noi 2022   •   11:04
Guvernul Ciucă înființează Comitetul român pentru inteligență artificială
Sursa foto: gov.ro

Membrii Guvernului Ciucă au aprobat vineri un memorandum privind înfințarea Comitetului român pentru inteligență artificială, a anunțat ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja.

Potrivit ministrului, noul comitet „va concentra toate forțele din societate care doresc să gândească viitorul”. Acesta va avea un consiliu științific și de etică, un consiliu de educație în colaborare cu Ministerul Educației și grupuri de lucru tematice, a explicat Burduja.

„Demersul vizează și întărirea hub-ului de inteligență artificială... vizăm să conectăm marii specialiștii pe care România îi are în inteligența artificială din întreaga lume cu mediul academic de acasă”, a adăugat ministrul Cercetării.

Sebastian Burduja a mai spus că demersul este necesar deoarece România este printre ultimele țări care nu au realizat o strategie națională privind inteligența artificială.

„România este printre ultimele țări care face o strategie privind inteligența artificială, avem timp de recuperat, putem învăța din greșelile altora”, a precizat Sebastian Burduja.

În cadrul ședinței de Guvern de vineri a fost aprobat și un memorandum pentru înființarea Oficiului de Știință și Tehnologie de pe teritoriul SUA, în Silicon Valley.

(sursa: Mediafax)

×