x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul mai aruncă un milion de euro pentru Krivoi Rog

Guvernul mai aruncă un milion de euro pentru Krivoi Rog

de Alexandru Boariu    |    03 Feb 2010   •   00:00

Şi în acest an, Guvernul va suporta de la bugetul statului toate cheltuielile cu personalul care se mai află la CIM Krivoi Rog, din Ucraina, deşi acest personal aparţine unor firme private.



Este vorba despre circa optzeci de persoane, majoritatea de la Arcom, firmă la care acţionar principal este Gigi Becali. Surse guvernamentale au precizat pentru Jurnalul Naţional că, în bugetul pe 2010, Guvernul a alocat pentru finanţarea personalului aflat la Krivoi Rog suma de 1,23 de milioane de euro.

Jurnalul Naţional a relatat pe larg în ultimii ani despre furturile sistematice care au loc la Krivoi Rog sub privirile îngăduitoare ale celor pe care statul român îi plăteşte cu bani grei din fonduri bugetare. În septembrie 2009 era programată o deplasare a unei delegaţii române la Kiev pentru a discuta cu partea ucraineană găsirea unei soluţii în această spinoasă problemă. Dar deplasarea nu a mai avut loc. Biroul de Presă al Guvernului a făcut pentru Jurnalul Naţional următoarea precizare: "În cursul anului 2009, ministerele implicate în elaborarea Memorandumului pentru aprobarea mandatului delegaţiei române la consultările româno-ucrainene privind problematica CIM Krivoi Rog au definitivat în mare parte conţinutul acestui document. Datorită situaţiei politice din Ucraina, vizita delegaţiei prezidenţiale, planificată iniţial pentru luna septembrie 2009, a fost amânată pentru acest an".

×
Subiecte în articol: observator