x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul propune o majorare cu 15% a salariilor bugetarilor

Guvernul propune o majorare cu 15% a salariilor bugetarilor

17 Noi 2010   •   09:40
Guvernul propune o majorare cu 15% a salariilor bugetarilor
Premierul Emil Boc a convocat, astăzi, la Palatul Parlamentului, o reuniune a grupurilor parlamentare ale partidelor aflate la guvernare, pentru o ultimă discuţie privind legea salarizării unitare înaintea şedinţei de guvern.

Potrivit unor surse guvernamentale, citate de Mediafax, Guvernul analizează în prezent varianta unei majorări pe medie a salariilor în sectorul bugetar de 15%, aplicabilă de la 1 ianuarie 2011 şi acordarea unui sprijin financiar suplimentar persoanelor cu venituri sub 1.000 lei.

În privinţa salariului minim, variantele aflate încă în analiza Guvernului se referă la o valoare cuprinsă între 650 lei şi 690 lei, faţă de nivelul actual de 600 lei.

Negocierile de ieri dintre reprezentanţii Guvernului şi cei ai sindicatelor şi patronatelor s-au încheiat fără un rezultat concret. Sindicatele au cerut ca cel mai mic salariu să fie de 750 de lei. Patronatele s-au arătat ceva mai flexibile, însă nu vor să dea mai mult de 705 lei.

Totodată, patronatele cer ca salariul minim să nu mai depindă de grila de salarizare. Astfel, doar salariile cele mai mici să crească. Dacă se majorează toate salariile odată cu majorarea salariului minim atunci masa salarială va fi depăşi posibilităţile patronilor.  

Reuniunea grupurilor coaliţiei de la Parlament ar urma să înceapă în jurul orei 13:00.

×