x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul va plăti funeraliile pianistei Mihaela Ursuleasa

Guvernul va plăti funeraliile pianistei Mihaela Ursuleasa

04 Aug 2012   •   14:37

Guvernul va oferi sprijinul necesar pentru acoperirea cheltuielilor necesare funeraliilor pianistei Mihaela Ursuleasa, a anuntat primul-ministru Victor Ponta, care a transmis un mesaj de condoleante familiei artistei.

Potrivit unui comunicat de presa, primul-ministru Victor Ponta a transmis un mesaj de condoleante familiei Mihaelei Ursuleasa, exprimandu-si profundul regret pentru trecerea in nefiinta a artistei.

"Am primit extrem de greu vestea plecarii dintre noi a pianistei Mihaela Ursuleasa. In numele Guvernului, si al meu personal, adresez sincere condoleante si expresia intregii noastre compasiuni pentru familia indoliata, pentru toti cei care au cunoscut-o si au pretuit-o. Vom fi cu totii alaturi in aceste clipe de tristete. Regret profund aceasta tragica si neasteptata pierdere pentru cultura romaneasca, dar si pentru natiunea romana ca intreg. Socul resimtit a fost cu atat mai mare cu cat tara noastra a fost vaduvita prematur de un talent de exceptie in lumea muzicala. Inca de la o varsta frageda, Mihaela reusea sa farmece o lume intreaga prin maiestria cu care canta la pian, cucerind, prin munca si talentul ei, emotiile noastre si admiratia marilor muzicieni deopotriva. Ma impresioneaza si acum faptul ca, la varsta de doar 21 de ani, castiga prestigiosul concurs international de pian 'Clara Haskil' din Elvetia", spune premierul Victor Ponta.

Potrivit lui Victor Ponta, Mihaela Ursuleasa "a fost, fara indoiala, un izvor nestavilit de sensibilitate artistica si va ramane cu certitudine un reper in muzica clasica, asemeni unei cheia sol ce da tonul tinerei generatii muzicale si, de ce nu, tinerei generatii in general - pentru ca, dincolo de talentul ei incontestabil, Mihaela a fost o tanara care prin ambitie, sacrificiu si multa munca, si-a cladit o cariera de invidiat".

"Desi este o compensatie infima pentru aceasta imensa pierdere, vreau sa asigur familia indoliata ca Guvernul va oferi sprijinul necesar pentru acoperirea cheltuielilor necesare funeraliilor", a declarat primul-ministru Victor Ponta.

Pianista Mihaela Ursuleasa a fost gasita decedata in apartamentul ei din Viena joi, de impresara sa, Andreea Butucariu. Ursuleasa, care avea 33 de ani, se stabilise la Viena de foarte multi ani, unde locuia cu mama ei si fetita sa de sapte ani.

Potrivit wien.orf.at, politia austriaca indica drept cauza probabila a mortii pianistei o "hemoragie cerebrala" sau o "cazatura fatala". Totodata, a fost indicata drept cauza a mortii o rupere a unui anevrism cerebral, in presa germana citata de AFP.

Mediafax

×