x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul va stabili miercuri modul de acordare a fondurilor UE pentru producătorii din sectorul viti-vinicol

Guvernul va stabili miercuri modul de acordare a fondurilor UE pentru producătorii din sectorul viti-vinicol

31 Oct 2018   •   14:35
Guvernul va stabili miercuri modul de acordare a fondurilor UE pentru producătorii din sectorul viti-vinicol

Guvernul va stabili miercuri modul de acordare a sprijinului financiar din partea Uniunii Europene pentru producătorii din sectorul viti-vinicol pentru perioada de programare 2019 - 2023, a anunţat premierul Viorica Dăncilă, precizând că 47,7 milioane de euro vor fi alocate anual acestui domeniu. 

"Avem o veste bună pentru agricultorii din domeniul viti-vinicol. Stabilim în şedinţa de astăzi modul de acordare a sprijinului financiar din partea Uniunii producătorilor din sectorul viti-vinicol pentru perioada de programare 2019 - 2023. Este vorba despre un cuantum anual de 47,7 milioane euro destinate susţinerii activităţilor de întreţinere a podgoriilor, asigurarea recoltei şi promovarea vinurilor", a declarat Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern. 

Potrivit prim-ministrului, printr-un parteneriat susţinut între autorităţile statului şi antreprenori, poate fi consolidată poziţia vinului românesc pe piaţa europeană şi nu numai, cu avantaje atât pentru economia naţională, cât şi pentru dezvoltarea afacerilor din acest sector. 

"În România, viticultura constituie o activitate importantă din punct de vedere economic, ocupând în Europa locul cinci ca suprafaţă viticolă şi locul şase la producţia de struguri şi de vin", a menţionat Dăncilă. AGERPRES

×