x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul vrea impozitare suplimentară pentru persoanele care deţin mai multe case

Guvernul vrea impozitare suplimentară pentru persoanele care deţin mai multe case

12 Mai 2010   •   00:00

În şedinţa de astăzi a Guvernului, premierul Emil Boc a anunţat că Guvernul va impozita suplimentar persoanele care deţin mai multe imobile în proprietate, cu un impozit în plus pentru a doua proprietate, iar cotele de impunere vor creşte pentru fiecare alt imobil.



Boc i-a cerut ministrului Finanţelor, Sebastian Vlădescu, să introducă deja această impozitare suplimentară într-un proiect de lege.

"Domnule ministru Vlădescu, în proiectul de lege pe care îl vom pregăti, începând cu a doua proprietate vom solicta o impozitare suplimentară. Prima proprietate se impozitează normal pentru toţi la fel, începând cu a doua proprietate se impozitează suplimentar faţă de ceea ce avem în momentul de faţă, pentru a putea să aducem un plus de venituri la bugetul de stat şi a da un efort de solidaritate şi din partea acelora care au în România mai multe proprietăţi. Şi ei să contribuie în România la acest efort de austeritate pe care îl facem în momentul de faţă prin impozitarea supliementară începând cu a doua proprietate, continuând cu a treia, a patra sau câte alte proprietăţi, printr-o impozitare suplimentară a acestora", a spus Boc, citat de Mediafax.

×
Subiecte în articol: observator