x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Hackerul care i-a spart blogul lui Victor Ciutacu a fost trimis în judecată de DIICOT

Hackerul care i-a spart blogul lui Victor Ciutacu a fost trimis în judecată de DIICOT

26 Apr 2011   •   16:59

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism l-au trimis în judecată pe hackerul care, anul trecut, i-a spart lui Victor Ciutacu adresa de mail accesându-i ulterior contul de Facebook si blogul personal. Hackerul trimis în judecată este Alexandru Bogdan Stancea, de 24 de ani, din Piteşti.

Potrivit procurorilor DIICOT, la data de 15 noiembrie 2010, Victor Ciutacu, redactor şef la Jurnalul Naţional a sesizat că autori necunoscuţi i-au accesat sistemele informatice, respectiv aria destinată autentificării la conturile de poştă electronică, contul Facebook, blog-ul personal, precum şi aria destinată stocării informaţiilor personale aferentă acestor conturi.

Desfăşurarea evenimentelor

Conform celor reclamate, în noapte de 14 spre 15 noiembrie, Victor Ciutacu a încercat să-şi acceseze contul de poştă electronică de la Gmail, ocazie cu care a constatat faptul că parola nu funcţionează. De asemenea, adresa personală de poştă electronică a fiului sau a fost accesată neautorizat, fiindu-i schimbată parola de autentificare.

Cu ajutorul unuia dintre colegii de la Jurnalul Naţional, s-a reuşit recuperarea temporara a parolelor de la Yahoo! şi Facebook, care au funcţionat pentru aproximativ jumătate de oră, după care au fost iarăşi modificate. Hackerul a postat pe contul de Facebook al lui Ciutacu un mesaj şi a schimbat imaginea de avatar pe care a intitulat-o “0ri0n”, ulterior procedând la ştergerea acestora. Ulterior, hackerul l-a contactat pe colegul lui Ciutacu (cel care il ajutase sa-si recupereze conturile), prin intermediul mesageriei online (Yahoo! IM), oferindu-i acesteia parola de acces la contul de Yahoo! al fiului lui Ciutacu.

Într-un schimb de mesaje, hackerul i-a spus lui Ciutacu faptul că “s-au plătit 11000 lire pentru a fi discreditat”. Totodată, hackerul i-a propus să se întâlnească la barul 5KG situat pe Calea Dorobanţi şi, fiind  refuzat, l-a ameninţat cu publicarea unor discuţii şi poze defăimătoare.

În această situaţie, Victor Ciutacu s-a hotărât să sesizeze DIICOT, care, după scurte verificări, l-au identificat pe hacker în persoana lui Bogdan Alexandru Stancea, de 24 de ani, din Piteşti.
×